Rukomet Kim Rasmusen danas će biti promovisan kao novi selektor lavica

EP kao priprema za mart

Operacija “Evropsko prvenstvo 2020.” kreće danas u Podgorici, a ujedno će biti i predstavljen novi selektor rukometašica Crne Gore. Kim Rasmusen će imati svega desetak dana da se upozna sa “lavicama” i pripremi ih za sve ono što ih čeka u Danskoj. Bivši trener ĆSM Bukurešte i selektor Poljske i Mađarske, a sada aktuelni strateg Lublina spreman je za novu reprezentativnu avanturu.

“Srećan sam što sam dobio priliku da radim sa nacionalnim timom koji ima veliku istoriju i koji je imao neke od najboljih trenera Dragana Adžića i Pera Johansona. Nadam se da mogu da pomognem u napretku i da ćemo ostvariti dobre rezultate”, rekao je Rasmusen za TVCG.

U nedjelju je Rukometni savez saopštio da je raskinuta saradnja sa Johansonom, a već u ponedjeljak stigla je potvrda da će danski stručnjak biti novi selektor.

“Sve se desilo veoma brzo, nijesam imao vremena da o bilo čemu razmislim, postavim očekivanja, niti da
se upoznam sa djevojkama i njihovim načinom rada” istakao je Rasmusen.

Četrdesetosmogodišnji stručnjak neće imati rezultatski pritisak na šampionatu Starog kontinenta, već su u fokusu mart i olimpijske kvalifikacije.

“Zbog toga će ovo Evropsko prvenstvo biti malo drugačije. Iskoristićemo ga da se upoznamo i spremimo za mart”, rekao je Rasmusen koji je na kraju zahvalio Lublinu što mu je dozvolio da postane novi selektor Crne Gore.

Send this to a friend