Rukomet

Grad bajki čuva važna dva boda

foto: zrkb.me

Od ove sezone na mapi Lige šampiona za rukometašice nalazi se i tim iz grada najpoznatjeg pisca bajki Hans Kristijana Andersena.

Odenze, sa legendarnim trenerom Janom Pitlikom, već u debitantskoj sezoni može da sanja bajke poput plasmana na fajnal-for, ali rukometašice Budućnosti u nedjelju će u Danskoj zanimati samo dva velika boda. Dva boda koja bi mnogo značila kada u 2019. krene glavna runda Lige šampiona.

Odenze je već na startu pao u “Morači”, to mu je i jedini poraz ove sezone, a novi okršaj crnogorskog šampiona i danskog vicešampiona zakazan je za nedjelju od 15.10 sati.

Bolje nego u Morači

Budućnost je u tom duelu (31:28) napadački odigrala sjajan meč, ali odbrana nije bila na nivou trener “plavih dama” vjeruje da će sada u Danskoj biti drugačija priča.

“Znamo šta nas čeka i dobro znamo koje stvari treba da ispravimo u odnosu na prvi meč sa njima. Radili smo na tome i vjerujemo da će sve biti bolje”, bio je jasan pred put u Skandinaviju Dragan Adžić.

Jedina mrlja u sezoni do sada za Odenze je upravo pomenuta utakmica u Podgorici na startu Lige šampiona.

“Odigrali su u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona praktično sve utakmice bez poraza osim tog duela protiv nas otprilike 14 duela. Ono što smo znali i prije početka o njima do sada su samo potvrdili”, dodao je Adžić.

Napadački jači od Meca

Stine Jergensen, Mete Tranborg, Mia Hejlund, Trine Estergard nosile su napadačku igru Odenzea u dasadašnjem dijelu Lige šampiona, pa će poznata odbrana Budućnosti imati zadatak da zaustavi leteći napad Jana Pitlika.

“Sigurno da je dobra odbrana preduslov za pobjedu u gostima, pogotovo jer je Odenze napadački i nezgodnija ekipa od Meca”, ocijenio je Adžić. “Vjerujem da možemo da ponovimo odnos i igru od prošle nedjelje i da tako učinimo da se Dankinje ne osjećaju dobro”.

Trofejni stručnjak ovog puta nema probema sa povredama…

“Idemo u najjačem sastavu i sa dobrom željom i formom nakon utakmice sa Mecom”

Perfektna utakmica protiv Meca u prošlom kolu mogla bi da bude recept i u Danskoj…

“Sigurno da pobjede protiv takve vrhunske škole daju vjetar u leđa i da će se odraziti i na našu igru u gostima, kao i da ćemo imati kontinuitet u pobjedama”, zaključio je Adžić.

Pitlik: Izuzetno važan meč

Sa dvije vezane pobjede protiv Larvika i remijem sa Mecom, Odenze je već obezbijedio plasman u glavnu fazu Lige šampiona, ali i iskusni stručnjak na klupi ovog kluba Jan Pitlik dobro zna koliko je bitan svaki bod koji se prenosi iz prve faze.

“S obzirom na to da smo debitanti moglo bi se reći da smo već napravili veliku stvar, da smo pokazali da pripadamo Ligi šampiona. Međutim, nedjeljni duel protiv Budućnosti nazvao bih kao izuzetno bitan za nastavak takmičenja, poručio je dvostruki olimpijski šampion.

Send this to a friend