Rukomet

Imaju volje na pretek

foto: zrkb.me

Ne manjka joj samopouzdanja. Za Đurđinu Jauković ovogodišnja sezonaje sezona puna izazova. Budućnost, kao najmlađi učesnik Lige šampiona, pokušaće kroz pripremni perid, prije svega strpljenjem, da gradi igru.e manjka joj samopouzdanja.

Za Đurđinu Jauković ovogodišnja sezonaje sezona puna izazova. Budućnost, kao najmlađi učesnik Lige šampiona, pokušaće kroz pripremni perid, prije svega strpljenjem, da gradi igru.

A onda od oktobra do 2018. godine nakupiti dovoljno iskustva, jednako vrijedno koliko i prolaz u glavnu fazu Lige šampiona.

Iskustvo

“Imam dobar osjećaj i vjerujem u ekipu. Istina, najmlađi smo u Ligi šampiona, sa najmanje iskustva, ali smatram da možemo puno toga dobrog da uradimo u ovoj takmičarskoj godini. Na ekipnom i reprezentativnom planu. Vrlo ozbiljno smo prišli pripremama, neke testove izdržljivosti smo već radili i mnogo su bolji u odnosu na neki raniji period. Vidi se da je svaka cura radila na sebi, da je bila ozbiljna. Razloga je više za to, a glavni je da smo svjesni izazova. Rivali u grupnoj fazi su možda i po mjeri. Mada, tri ekipe koje dolaze iz zemalja gdje se igra jedan od najboljih rukometa, pozivaju na oprez. Protiv svakoga u grupnoj fazi moramo jako i pametno da uđemo, napravićemo dobru analizu protivnika i mislim da ćemo se na najbolji način spremiti. Svjesni u svakom trenutku da nijesmo ekipa sa iskustvom, pa da možemo na taj način da izvučemo neku utakmicu. Prije svega smo mladi, željni dokazivanja i mislim da će ova sezona za sve nas biti sezona ogromnog iskustva.” – kazala je Jauković.

Prave lavice

Bez obzira na mladost, utisak je da Jauković i još neke mlađe, pomognute od strane iskusnijih, imaju određeni broj jakih utakmica u klubu i reprezentaciji.

“Istina. Eto i na Evropskom šampionatu u Švedskoj protiv Danske smo pokazali puno toga što može da nam bude stimulans za nove izazove. Danska je, kao što znate, na kraju bila četvrta, a mi smo izgubili sa golom razlike. Odlučivale su jedna, dvije lopte.”

Sadržajne pripeme, dobro programirane čekaju izabranice trenera Dragana Adžića. Biće dosta igre sa loptom, sparing treninga i turnirskih utakmica.

“Optimalan broj, eto brzo nas čeka zajednički rad sa ruskim Astrahanom, onda sparing sa Krimom, zatim turnir u Ljubljani, pa rad sa Vašašom, onda put u Skoplje i novi turnir. Igraćemo Regionalnu ligu, mislim da ćemo uspjeti da se spremimo prvo za EP kvalifikacije, a onda za Ligu šampiona.”

Pobjede na startu kvalifikacija se podrazumijevaju, a sa dozom opreza Đina gleda na rivale u LŠ:

“MEC je pokazao dosta toga dobrog prošle sezone. Sjećate se da su dobili Vardar sa 19 golova razlike! Oni su otprilike 90-to godište, a naš prosjek je mnogo mlađi. Sigurna sam da će norveški predstavnik proći kvalifkacije i sa golmankom Lunde biti vrlo nezgodan kod kuće i u gostima. Treći tim koji dolazi iz Njemačke raspolaže sa puno inostranih igračica. Neke poznajemo jer nastupaju za dansku i holandsku reprezentaciju. Sve su to igračice koje dolaze iz vrhunskih reprezentacija, ali mislim da možemo da im odolimo. Smatram da smo iz posljednjih baraž mečeva za Svjetsko prvenstvo sa Bjeloruskinjama izašli sa dovoljno iskustva koje će značiti za Ligu šampiona i za ono što nas u decembru čeka sa reprezentacijom u Njemačkoj. Sjećam se da je pred baraž sa Bjelorusijom bila priča da su te dvije utakmice biti ili ne biti za nas. Rijetko ko je vjerovao u naš prolaz, a upravo smo tada iskazale vjeru, karakter i borile se kao prave lavice.”

Mi smo kao lanac

Šta očekuješ na ličnom planu, javnost smatra da si potpuno zrela da preuzmeš jednu od liderskih uloga u ekipi?

“Prednost je što sam u mlađim selekcijama imala jednu od uloga lidera, ali nikad igra ne zavisi samo od jednog ili dva pojedinca, već od ekipe. Ako krene meni i ova do mene će se dobro osjećati. Ako se ona dobro osjeća i ona do nje će biti srećna. Mi smo lanac. U svakom slučaju, jedva čekam nove izazove i radujem se utakmicama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i Ligi šampiona.” istakla je Jauković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Donja Morača
Gost
Donja Morača

Srećno Điki.

Send this to a friend