Rukomet Lovćen se pojačao

Izabrao Cetinje prije evropskog izazova: Želim da napredujem

Ako ne možeš da ga zaustaviš, pozovi ga da ti se pridruži. U Rukometnom klubu Lovćen vodili su se tom logikom kada su krenuli u misiju dovođenja Petra Erakovića, devetnaestogodišnjeg srednjeg beka koji je u dva meča sa Cetinjanima minule sezone postigao deset pogodaka za Rudar četiri u porazu u prijestonici (28:23) i šest u trijumfu u Pljevljima (26:24).

U oba duela imao je svega četiri promašaja.

Uz to, juniorski reprezentativac Crne Gore sa šest pogodaka bio je jedan od glavnih kreatora pobjede pljevaljskog tima nad tada još jednim kandidatom za titulu, Komovima (31:30).

Ispostaviće se da je zbog epidemija virusa kovid-19 to bio meč posljednjeg kola prvenstva, za čijeg je osvajača kasnije proglašen Lovćen.

Šampion je brzo krenuo u sklapanje tima za odbranu trona, a Eraković se idealno uklapa(o) u taj plan.

“Srećan sam što sam potpisao za Lovćen”, rekao je talentovani Nikšićanin.

“Odluka nije bila baš laka jer sam imao ponude i iz inostranstva, ali smatrao sam da je dolazak na Cetinje najbolja odluka za mene. Lovćen je veliko ime, ne samo u crnogorskom rukometu, mnogi igrači su u njegovom dresu napravili i najavili velike karijere i vjerujem da sam napravio pravi potez.”

On je treće pojačanje cetinjskog kluba ovog ljeta, koje je donijelo i povratak u matični klub dva iskusna krila lijevog, Igora Markovića i desnog, Draška Kaluđerovića.

Ugovore su produžili lijevi bek Vuk Latković, srednji bek Slobodan Bulajić, golmani Vuko Borilović i Filip Borozan, te desno krilo Aleksa Perišić. Moguće je da najveći crnogorski klub predstavi još pojačanja, a zadatak da sklopi šampionski mozaik i za naredne sezonu povjeren je treneru Dušku Miliću.

“Ljudi iz kluba i ja imamo zajednički cilj, a to je osvajanje trofeja na domaćoj sceni. Imaćemo ekipu koja je spoj mladosti i iskustva, ali znamo da neće biti lako odbraniti titulu. I ostali prvoligaši će se pojačati, sezona će sigurno biti zanimljiva, što je i nama u interesu jer svako uživa igrajući jake utakmice. Nadam se da ću imati važnu ulogu u timu, spreman sam za veliki rad kako bih je zaslužio i vjerujem da ću na kraju biti zadovoljan i na individualnom i na ekipnom planu”, kazao je Eraković.

Nekadašnji član Nikšića i Budvanske rivijere sa Lovćenom je potpisao dvogodišnji ugovor.

“Cetinje je prava sredina za napredovanje. Cilj mi je da igram u nekoj od vodećih liga u Evropi i budem seniorski reprezentativac Crne Gore. Smatram da je dolazak u Lovćen važan korak na tom putu”, zaključio je Eraković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Yyy
Gost
Yyy

Pravi potez, klub koji svake godine napusti po 5 igraca i opet imaju rezultat, sve selekcije imaju od seniora, kadeta, pionira, mladjih pionira i mini rukomet, zasluzuju jakog sponzora, a kolko nam daju reprezentativaca u svim selekcijama, sa jednom starom dvoranom koja prokisnjava, koja nema grijanje, u kojoj se ne moze odigrat ni jedna evropska utakmica, zasluzuju puno i dr… Više »

Send this to a friend