Rukomet Baraž za Svjetsko prvenstvo

Jače za Brnović i Despotović, lavice uvjerene u uspjeh

foto: Anze Malovrh / kolektiff

Crnogorske rukometašice pripremaju se za duele sa Bjelorusijom, a u odnosu na olimpijske kvalifikacije pojačane su za dva vrlo važna šrafa.

Jelena Despotović vratila se u ekipu, nakon što je zbog koronavirusa propusitla kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Njen povratak biće veliko pojačanje u dvomeču sa Bjelorusijom za Svjetsko prvesntvo. Tim Bojane Popović je favorit, ali potrebno je to dokazati.

“Ja mislim da smo i fizički i igrački na boljem nivou od njih i nadam se da ćemo završiti kako treba”, istakla je Jelena Despotović.

Tatjana Brnović se takođe vratila u reprezentaciju nakon operacije ramena. Bjeloruskinje su zanimljivo Lavicama bile rivalke takođe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prije dvije godine, kada se Crna Gora plasirala na šampionat.

“Nijedan protivnik nije za potcjenjivanje, pa ni Bjelorusija. To je ozbiljna ekipa, igraju kolektivno, mora se dobro obratiti pažnju. Spremamo se, gledamo ih i sigurno ćemo spremne dočekati utakmicu”, poručila je Tatjana Brnović.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Bjelorusije biće ujedno i prilika za uigravanje Lavicama pred Olimpijske igre.

“Nije nam puno ostalo do Tokija, dva ipo mjeseca, tako da je svaka utakmica zlata vrijedna. Tako da je ovo sigurno dobra provjera i za kvalifikacija, ali i za Tokio”, smatra Tanja.

Prvi meč igra se u petak od 18 sati, dok je revanš u Minsku četiri dana kasnije.

Send this to a friend