Rukomet baraž za svjetsko prvenstvo

Jauković: Ima dosta stvari koje možemo da ispravimo

foto: Stefan Ivanović

Đurđina Jauković komandovala je igrom naše selekcije u pobjedi nad Bjelorusijom 29:23 u prvom meču baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nekadašnja rukometašica Budućnosti, sada francuskog Bresta, dala je ukupno devet golova i bila jedna od najzaslužnijih za ubjedljiv trijumf koji “lavicama” omogućava prilično miran revanš u Minsku.

“U prvom poluvremenu smo pravile greške koje su posljedica velike želje. Bjelorusija je pokazala da je kvalitetna ekipa i da ima vrhunske bekove i krila. Imale smo velika očekivanja i željele smo da budemo agresivne od početka, ali je Bjelorusija pogađala i iz nekih težih situacija. Nijesmo igrale pametno u prvom dijelu, a čim je odbrana profunkcionisala u nastavku, rezultat se promijenio”, rekla je Jauković i dodala:

“Bilo je drugačije nakon što smo ih osjetile u prvom poluvremenu i kada smo ispoštovale dogovor iz svlačionice. U nastavku je odbrana bila značajno bolja i navodile smo ih na greške, iz čega su dolazili lakši golovi iz tranzicije. Na kraju smo zasluženo slavile, ali ima dosta stvari koje možemo da ispravimo i vjerujem da će u Minsku izdanje biti na višem nivou. U revanšu nećemo razmišljati o prednosti koju imamo, već gledamo na meč kao na priliku da se pripremimo i za Tokio i za Svjetsko prvenstvo u Španiji”.

Revanš u Minsku na rasporedu je u utorak.

Send this to a friend