Rukomet Sjajna partija lavica

Jauković: Iz utakmice u utakmicu dokazivale smo da imamo kvalitet

foto: Kolektiff

Poslije najbolje partije na prvenstvu Evrope i sigurne pobjede nad Švedskom, Đina Jauković bila je veoma zadovoljna.

Nažalost, “lavice” su zbog manjka sreće u prethodnim utakmicama ostale bez šanse da se bore za plasman u polufinale prvenstva Evrope.

“Srećna sam što se napokon isplatio sav trud. Bilo je teško jer je već peta utakmica i stiže nas umor. Izborile smo se sa tim i zasluženo slavile. Presudile su naša želja i borbenost, možda su neki pomislili da su nas neki protivnici na ovom prvenstvu potcijenili ili da smo imale sreće, ali smo iz utakmice u utakmicu dokazivale da imamo kvalitet. U svim mečevima smo ostavile srce na terenu, borile se do posljednjeg minuta i na kraju je ovoliko razlika bila i logičan epilog”, rekla je Đina Jauković.

Sa šest golova je uz Jovanku Radičević bila naša najefikasnija igračica protiv Švedske.

“Preuzela sam odgovornost kad nam je Švedska zaprijetila, osjetila sam da treba da to uradim. U ovoj utakmici sam to bila ja, u prošlom meču neka druga igračica, tako da to nije neki taktički dio, već se situacija na terenu tako odvijala. Svi želimo da pobjedom protiv Španije završimo prvenstvo. U prethodnih pet mečeva samo smo podbacile u drugom poluvremenu duela protiv Danske”, dodala je naša reprezentativka.

Crna Gora će protiv Španije igrati sjutra od 16 sati.

Send this to a friend