Rukomet lavice sjutra počinju pripreme za ep

Jauković: Nastojaćemo da prebrodimo prvu fazu takmičenja

Rukometašica Crne Gore Đurđina Jauković kaže da je u ovom trenutku teško pričati o ambicijama i ciljevima našeg nacionalnog tima na nastupajućem Evropskom šampionatu u Danskoj.

“Lavice” će se okupiti sjutra u Podgorici, a istog dana javnost će biti u prilici da se upozna s novim selektorom Kimom Rasmusenom.

“Nalazimo su u izuzetno jakoj grupi, biće veoma teško protiv Danske, Francuske i Slovenije, ali nastojaćemo da prebrodimo prvu fazu takmičenja. Sada je najvažnije da dobijemo negativne rezultate kada su testovi na koronavirus u pitanju, da se upoznamo i naviknemo na zahtjeve novog selektora i stručnog štaba. Istovremeno, slobodno mogu da obećam u ime kompletne reprezentacije, da ćemo kao i uvijek do sada, ostaviti srce na parketu, kada je dres sa državnim grbom u pitanju”, rekla je članica Bresta za Sport klub.

Prve utakmice na Evropskom prvenstvu na programu su 3. decembra, a popularne „lavice“ će u Danskoj igrati u izmijenjenom sastavu, bez Tatjane Brnović, Milene Raičević, Marine Rajčić, Katarine Bulatović…

Plasman u drugu fazu takmičenje izboriće tri selekcije iz grupa, a bodovi iz prve, prenose se u glavnu rundu takmičenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ISTINA
Gost
ISTINA

Pravi hendikep je izostanak Tatjane Brnovic, sada je prilika da Pletikosic i Grbic zajedno sa krilima picnu da igraju brzi centar. Imamo mladog pivota cak i mlada krila koja mogu izdrazati takav ritam.

Send this to a friend