Rukomet

I to je moguće, rukometaši Lovćena prinudno igrali basket na treningu

Mnogo je prethodnih dana bilo priče o klupskom rukometu u Crnoj Gori, koji se praktično na aparatima održava u životu… A kakvi su zapravo uslovi u kojima rade naši timovi najbolje možete vidjeti ovih dana u najrukometnijem gradu Crne Gore Cetinju. I to na primjeru nekadašnjeg giganta, a trenutno najboljeg kluba u našoj zemlji Lovćena.

Trenutni lideri Prve rukometne lige prvi dio sezone zbog zamjene parketa u Sportskom centru “Lovćen” igrali su u podgoričkoj dvorani Verde. Parket je konačno zamijenjen, Košarkaški klub Lovćen (jedan od sufinansijera u rekonstrukciji) već ga je isprobao u ABA 2 ligi, a onda su na red došli i rukometaši ovog kluba… Međutim, čekalo ih je iznenađenje u Sportskom centru još nisu postavljene gol konstrukcije.

Očajni uslovi u kojima se nalazi naš klupski rukomet nisu ubili čeličnu volju rukometaša Lovćena, a nije to uspjela ni ova situacija. Tako su se momci Zorana Abramovića snašli i kada su već u dvorani postavljeni koševi, formu su održavali igranjem basketa.

Nije nedostatak gol konstrukcija jedina muka sa kojom se suočava najveći rukometni klub u zemlji. Sada su problemi i termini treninga, pa RK Lovćen nema standardan termin, već se “uskače” kada ima neki slobodan.

Tu su i problemi sa osvjetljenjem, toplom vodom, a poseban je grijanje dvorane jer ga nema bar ne kada su treninzi rukometaša u pitanju.

Na kraju dovoljno je samo reći sraman odnos lokalne uprave prema jedinom pravom sportskom gigantu Cetinja. Nego ko zna, možda neka košarkaška vještina rukometaša Lovćena, šut za tri poena ili “pick and roll” na kraju vrate krunu u Prijestonicu.

Tagovi

Send this to a friend