Rukomet

Jedan gol je promijenio sve

foto: /fra2018.ehf-euro.com

Teorija i dalje drži “lavice u igri za polufinale, ali čini se da će “grad svjetlosti, ipak, ostati san za rukometašice Crne Gore. Šteta, jer su i prije dvije noći protiv Švedske, ali i tokom 90 odsto duela sa olimpijskim šampionom Rusijom pokazale da su zaslužile više.

U svakom slučaju dame Pera Johansona sa “nulom iz Nansija nisu klonule duhom dolaskom u Nant (osjetila je to dobro Švedska), već su odlučile da se bore kao da sve zavisi od njih…

Djevojka koja je već godinama vjerovatno i najbolje lijevo krilo na planeti i na ovom šampionatu pokazuje klasu Majda Mehmedović praktično bez greške igra u Francuskoj.

“Jako mi je žao što smo završile u teškoj grupi. Taj jedan gol u meču protiv Rusije nas je dijelio od polufinala iako su još sve karte otvorene biće svakako teško, poručila je za Vikend novine Majda.

“Lavice dobro znaju koliko kockica treba da poklopi kako bi se plasirale u polufinale, ali…

“Do kraja neću gubiti nadu. Kao što smo i protiv Rusije, Francuske i Švedske pokazele koliko možemo i kako dobro i timski igramo, dodala je Mehmedović.

Koliko je teško biti motivisan kada je poznato da sve ne zavisi od vas?

“Smatram da pravom sportisti na ovako teškim takmičenjima teško može da nedostaje motiv jasna je Majda. “Na ovom nivou rukometa motiv ne može da ne postoji.

Kad smo već kod famoznog meča sa Rusijom šta se desilo u posljednjih nekoliko minuta?

“Recimo da je Rusija imala više sreće na kraju od nas smatra Majda. “Bez obzira što smatram da smo 57 minuta bile bolje od njih nažalost posljednja tri su odlučila pobjednika.

Glavnu fazu Crna Gora je otvorila sigurnom pobjedom protiv Švedske u četvrtak veče, a u jedinom dijelu meča kada su dame iz Skandinavije prijetile utakmicu je “zaključala Majda golom netipičnim za krilo sa devet metara.

“U tom trenutku sam samo vidjela da golmanka i švedska odbrana to ne očekuju od krila iskoristila sam pasivnu igru i iznenadila ih, objasnila je rukometašica CSM Bukurešta.

Turnir su do sada obilježili i super atraktivni golovi koje su zajedno režirale crnogorska leteća krila Majda i Jovanka Radičević. Je li sve stvar dogovora ili se samo odlično poznajete?

“I jedno i drugo. U dobroj smo formi obje i veoma dobro pratimo jedna drugu. Sa Jovankom je lako sarađivati zaključila je Majda.

Naredni meč “lavice igraju tek u ponedjeljak protiv Srbije od 21 sat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dragan
Gost
dragan

naše rukometašice su ponos crne gore.

Tito
Gost
Tito

Majda je carica! Igra tako zrelo: ima samopouzdanje, ima pregled igre i u ovim godinama mnogo pomaže timu. Bravo!!

Send this to a friend