Rukomet

Johanson: Nema priče o povrijeđenim igračicama, krajnji cilj su Olimpijske igre

foto: RSCG

Plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine, glavni je cilj naše ženske rukometne reprezentacije, poručio je selektor Per Johanson. Da bi došle u situaciju da se bore za mjesto na najprestižnijem sportskom takmičenju, “lavice” najprije moraju da se domognu Svjetskog prvenstva, a rival na putu ka Japanu biće Češka.

Naše dame će u predstojećem dvomeču biti oslabljene jer zbog povreda za tim neće konkurisati Milena Raičević i Tatjana Brnović. Selektor Per Johanson ističe da se treba fokusirati isključivo na djevojke koje su na raspolaganju stručnom štabu.

“Za 25 godina moje trenerske karijere naučio sam da treba uvijek govoriti samo o igračicama koje su na okupu. Imamo nekoliko povrijeđenih igračica, ali moramo da pričamo samo o spremnim djevojkama. Sedam dana imamo do prve utakmice u Češkoj u kojoj idemo na pobjedu. Ne želimo da kalkulišemo već imamo jasan cilj, a nakon toga da zajedno sa navijačima dočekamo revanš u Nikšiću 5. juna. Krajnji cilj su Olimpijske igre sljedeće godine, ali sada isključivo mislimo na mečeve sa Češkom, koji bi nam omogućili da se preko Svjetskog prvenstva kvalifikujemo za Igre”, rekao je Johanson.

Švedski stručnjak dobro je upoznat sa kvalitetima našeg rivala.

“Igraju zajedno već nekoliko godina, imaju jednu veliku zvijezdu, Luzumovu, koja je njihova najbolja igračica. Tu je i Jerbakova, lijevi bek mađarskog Erda. Imaju dobre šuteve, kvalitetna krila, igraju kao tim iznad svega. Nemaju rukometašice u najjačim ekipama, ali ih krasi timska igra, koja im je donosila dobre rezultate”, dodao je Johanson.

Da bi Crna Gore preko Svjetskog prvenstva došla do Olimpijskih igara, neophodno je da bude među sedam najboljih timova na Mundijalu.

Prvi meč baraža je 31. maja u Češkoj, revanš je 5. juna u Nikšiću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boris
Gost
Boris

aj dabogda se nikad nidje vise plasirali!!!!!!!

Send this to a friend