Rukomet

Johanson očekuje veliki otpor Danske

Selektor naše reprezentacije Per Johanson bio je zadovoljan reakcijom rukometašica, nakon lošeg finiša prvog poluvremena meča sa Srbijom.

Naše djevojke su odlično počele meč, da bi vrlo brzo od plus 3 stigle do minus 4. Na kraju su međutim uspjele da stignu do pobjede u neizvjesnoj završnici.

“Na kraju velika pobjeda za nas, bio sam vrlo razočaran zbog toga što smo u prvom poluvremenu prepustili inicijativu Srbiji. U drugom poluvremenu bilo je mnogo je mnogo bolje, mnogo jača odbrana, kontrolisali smo igru u posljednjih 10 minuta i imali dosta raspoloženih rukometašica.” kazao je Johanson poslije pobjede.

Slijedi duel sa Danskom u kom naša selekcija ima šansu da osigura makar treće mjesto, a u slučaju pobjede Srbije nad Francuskom čak i polufinale.

“Došli smo ovdje kako bi stigli do Pariza, želimo da pobijedimo Dansku, to je skandinavki tim koji sigurno neće leći i predati se. Boriće se za sve, ali mi želimo pobjedu i onda idemo na tribine i gledamo, možda nam Srbija pomogne kako bi stigli do polufinala. Ako pobijedimo Dansku možemo do vrha tabele, ako izgubimo da se spustimo na dno, zato je to odlučujući meč.” zaključio je naš selektor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Doktor
Gost
Doktor

Srbija pomoci nece…izgubice 15 razlike namjerno…

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Pa igra Srbija za trece mesto, da bi bili 5-6. Za EP 2019 i OI 2020. Igraju za sebe.

Pero
Gost
Pero

Ne znam sto da ocekujemo kad Srbiju jedva dobijamo. Francuskinje se nece zezat ovako tako da nista od drugog mjesta.

Dzed
Gost
Dzed

Ti kao da je Srbija laka ekipa, druze tamo igraju ako cemo pojedinacno bolje rukometasice nego kod nas.

Send this to a friend