Rukomet

Juniori žele novu pobjedu, kao uvod u polufinale Evropskog prvenstva

Za razliku od ženskih selekcija, mlađe reprezentativne selekcije u muškom rukometu samo su 2010. godine (kadeti) bili na velikom takmičenju Evropskom prvenstvu. I tada, kada je Crna Gora bila domaćin, završili smo neslavno, bili smo pretposljednji.

Međutim, osam godina kasnije i 12 od obnove nezavisnosti, konačno smo na putu da napravimo nešto pozitivno. Juniori Crne Gore već nakon tri meča na B prvenstvu Evrope osigurali su plasman u polufinale. Izabranici Brana Božoviča večeras (19 h) će igrati protiv Letonije (uz Crnu Goru jedina neporažena selekcija) za prvo mjesto u grupi B, kako bi u polufinalu igrali protiv drugoplasirane selekcije iz A grupe (poraženi iz današnjeg duela Češka Austrija).

“Otvorili smo dobro prvenstvo protiv Gruzije, zatim nastavili kako treba protiv Turske i Slovačke. Nije bilo lako, iako smo ostvarili tri ubjedljive pobjede, potvrdili da imamo kvalitet. Ali, nema euforije, slijede novi izazovi. Danas nas očekuje megdan protiv Letonije, a iako je protivnik jak, što je i potvrdio u dosadašnjem dijelu šampionata, idemo na novu pobjedu. Nadam se da ćemo dobrom taktikom, smirenom igrom i dobrom odbranom izvući najbolje”, kazao je Dražen Mandić, reprezentativac Crne Gore.

Naši juniori juče su iskoristili slobodan dan da se što bolje spreme za derbi grupe B i sa mnogo optimizma očekuju novi meč, uz vjeru da će imati i dobru podršku sa tribina dvorane ,,Verde”.

Send this to a friend