Rukomet

Kaća: Ako želimo na tron, moramo da pobijedimo najbolje

Kad su se već stari rivali našli na istom mjestu kao prošle godine, onda su izgleda i kuglice odlučile da “nacrtaju” iste parove polufinala. Baš kao i 2016. rukometašice Budućnosti će za finale Lige šampiona na fajnal-foru u Budimpešti igrati u superklasiku protiv Đera. Drugi polufinalni par čine aktuelni šampion CSM Bukurešt i Vardar.

Žrijebu u Budimpešti prisustvovale su dame iz Budućnosti Katarina Bulatović i Itana Grbić, a zanimljivo, kuglicu sa imenom Đera izvukla je upravo Kaća. Jedna od najboljih rukometašica planete na poziciji desnog beka, tako je spojila svoju Budućnost sa timom u čijem dresu je 2014. pokorila Evropu.

“Mislićemo kao i uvijek samo na nas i pripremati se kao i do sada, ništa specijalno”, istakla je Bulatović nakon žrijeba.

“Imamo iskustvo igranja protiv njih, baš kao i one protiv nas. Biće zanimljivo polufinale, a ukoliko želimo da osvojimo Ligu šampiona moramo da pobjeđujemo najbolje timove”.

Plave su prošle godine u uzbudljivom polufinalu poražene od Đera u paklenoj atmosferi Laslo Pap arene…

“Vjerujem da smo sada iskusnije za godinu, pametnije i da nećemo praviti iste greške kao prošle sezone” jasna je Kaća.

S druge strane, Budućnost je ove sezone “plesala” od ogromnih razočaranja do partija u kojima je kao u najboljim danima razbijala rivale…

“Mislim da treba da odigramo kao posljednjih nekoliko utakmica bez stresa, imamo ekipu koja može mnogo u ovom sastavu, zreli smo za velika djela i vrij eme je da to pokažemo. Naravno bez pritiska, jer najbolje igramo kada smo rasterećene”, dodala je Bulatović.

O kakvom rivalstvu između Budućnosti i Đera se radi najbolji govori istorija, koja kaže da je Budućnost dva velika trofeja osvojila upravo trijumfima protiv mađarskog tima u finalu Kup pobjednika kupova 2006, i prvi trofej Lige šampiona 2012. godine.

S druge strane, Đer je svoju drugu titulu osvojio 2014. nakon trijumfa nad timom iz Podgorice u finalu završnog turnira u Budimpešti.

Posljednji meč (od 15 ukupno) veliki rivali odigrali su baš u polufinalu prošle godine kada je Đer slavio 21:20.

Sada je vrijeme za novi klasik da li je vrijeme i za osvetu.

Send this to a friend