Rukomet

Problemi za Adža: Kaća Bulatović na infuziji, Bilja Pavićević i Darli van stroja

foto: zrkb.me

Poljakinja Kinga Ahruk na Evropskom šampionatu u Švedskoj potvrdila ono u stoje od starta, od dolaska u Budućnost, vjerovala. Ekipa pobjeđuje, a ne pojedinci.

“Moje najveće iznenađenje bila je Češka. Kao ekipa dobro su igrale i pokazale da rukomet ne vodi jedna ili dvije igračice, već kolektiv. Kao i kod nas, u Budućnosti. Mi smo ekipa, i u svakom trenutku znamo da samo kolektivnom igrom možemo do onoga što želimo, a to su pobjede.” – kazala je srednji bek ,,plavih“.

Ona se odlično osjeća, kaže da je ranu eliminaciju Poljske sa EP i pauzu nakon toga iskoristila za odlazak kući. Prijala joj je promjena. U Podgoricu se vratila raspoložena.

“Počeli smo dobro poslije pauze. Svaka od nas je dala sve od sebe, prije i poslije Nove godine i završili smo naporniji dio rada sa dobrim osjećajem. Nadam se da ćemo nastavak Lige šampiona početi najjače što možemo.”

Prije toga ,,plave“ čeka nastup na turniru Regionalne lige.

“To je baš dobro za nas što igramo Regionalnu ligu. Čeka nas veći broj utakmica, a kroz provjere možemo da vidimo gdje smo, ali i kako se osjeća Vardar.”– priča Ahruk.

Sa Vardarom je posebni izazov. Posljednja dva puta Podgoričanke su izgubile, kako će biti 14. i 29. j anuara u Regionalnoj ligi, odnosno u Ligi šampiona?

“Vardar je opasan kao nikad ranije, djeluje ozbiljno. Istina, svake godine je i svaka ekipa drugačija, kao i mi, sa više iskustva čekamo naredna takmičenja.”

Zanimalo nas je da li Kinga nastavak Lige šampiona čeka sa opterećenjem, jer će kapitenka i srednji bek Milena Raičević pauzirati vjerovatno do četvrtfinalnih mečeva.

“Nema pritiska, nemam straha. To je ekipa, to je rukomet, a rezultat ne zavisi od jednog igrača. Ako se cijela ekipa osjeća dobro, onda zajedno možemo sve. Kažem sebi; kako treniram tako ću igrati. A na treninzima svaka od nas daje sto odsto i to će nam se vratiti. Ako Bog da biće super.”

Za Kingu je glavna faza Lige šampiona poseban izazov. Očekuje teške mečeve.

“Svaka ekipa je drugačija, svaka ekipa ima top igračice, svaka od njih igra dobro. Vardar, Astrahanočka i FTC igraju brzo, vole kontru, brzo se vraćaju, jake su, ali mislim da možemo sa svima da igramo. Naše pripreme su uvijek odlične.”

Da li je cilj „plavih” plasman na fajnal-for ili…?

“Ne želim toliko daleko da idem. U fokusu je Vardar. Budućnost svake godine ide „korak po korak“. 

Katarina na infuziji i Darli van stroja

Katarina Bulatovlć juče je pokušala u teretani da odradi trening, ali nije uspjela.

“Mučila sam se prošle sedmice. Ali juče mi je , bilo loše. Nisam mogla da stojim, glava me boljela. Završila sam kod doktora, a kasnije i na infuziji. Nadam se da ću se brzo stabilizovati.”

Pitali smo ljevoruku igračicu gdje sebe vidi od naredne sezone:

„Još nijesam načisto, vidjeću”.

Biljana Pavičević i dalje ima manjih problema sa povišenom temperaturom. Krilo Budućnosti i u decembru prošle godine je Imala sličnih problema. Golmanka španske reprezentacije Darli dl Zogba sredinom naredne sedmice biće na gol crti.

Send this to a friend