Rukomet

Kaća Bulatović: Teška je odluka da prestanem, još mi se igra

Katarina Bulatović još nije odlučila šta će da radi po završetku ovogodišnje sezone.

Vrhunski desni bek kaže da se osjeća super i da želi da igra i da je to-to.

Ali… Politika, odnosno razmišljanje u najtrofejnijem crnogorskom klubu, još od kraja prošle sezone, je jasno – po završetku ovogodišnje stručni štab oslanjaće se isključivo na mlade igračice (golmanka Zogbi di Paula ostaje, a sa Martom Batinović će se vjerovatno produžiti saradnja). A to znači da će sadašnje – prve zvijezde napustiti klub i potražiti novu sredinu (Kinga Ahruk po završetku sezone odlazi u Lublin, Neagu je završila, mediji u Rumuniji pišu, posao sa Bukureštom…)

“Ništa ne krijem, kao što ni do sad ništa nijesam krila. Konačnu odluku saopštiću na vrijeme. Osjećam se super, voljela bih još da igram. Ali, kako se bliži odluka da prestanem… Uh, to je teška odluka. Neću o tome da mislim, kao ni šta dalje, jer ima klubova i pored Budućnosti. A ako bih nastavila da igram onda ne bih voljela da otaljavam posao”, kazala je Kaća.

Katarina je nedavno u Rusiji, u pobjedi nad Astrahanom, prvoj u glavnoj fazi Lige šampiona, bila na nivou koji će zahtijevati i nedjeljni rival-FTC. I to je dobro. Katarini znače golovi, visok procenat šuta i kvalitet u pozicionom napadu.

“Svi smo se u Rusiji bolje osjećali u odnosu na prvi meč sa Vardarom. Raduje igra krila koja su bila super. Raduje što smo se u odbrani i u napadu bolje osjećali. Mislim da ćemo u nedjelju pokazati kakvi smo i gdje smo. Očekuje nas ozbiljna ekipa, a u odnosu na onu iz ranijih godina, drugačija po svemu. Dosta trče, igraju odbranu, jaki su na svim pozicijama i mislim da će u nedjelju navijači uživati u dobroj utakmici.”

Bez pritiska

Navijači su pomalo nestrpljivi traže savršenu Budućnost, a Budućnost još ne igra najbolje. Na slabiji osjećaj u startnom porazu od Vardara uticale su povrede i slabija koncentracija u finišu.

“Više i ne znamo ko nam fali, ali što je tu je. Bez obzira što od nas očekuju, idemo ka cilju, znamo put i držaćemo isti pravac. Ko bude želio da nas podrži doći će u nedjelju, a mi sigurno nećemo podleći pritisku.”

Realno, od Katarine i Kristine Neagu uvijek se očekuje najviše. Kako se nose i da li su pod pritiskom?

“Nemam pritisak, nema ga ni Kris. Osjećamo se dobro, kao i ekipa. Ne razmišljamo o tome borićemo se samo za to da se bolje osjećamo. Uvijek idemo na pobjedu, pa će tako biti i protiv FTC-a. Sa njima ćemo se boriti za drugo mjesto, jer nam za prvo treba kiks Vardara i pobjeda u Makedoniji. Preciznije treba nam jedan njihov loš dan. Budućnost će, u svakom slučaju, do kraja glavne faze razmišljati pozitivno”, zaključila je Kaća Bulatović.

Send this to a friend