Rukomet Budućnost danas protiv CSKA igra drugi meč u Ligi šampiona

Kada je favorit klub koji je osnovan 2019.

Tradicija, šampionski DNK, šmek velikana i ponovo jedan od jačih timova Evrope sve to opet krasi Budućnost. Ipak, zbog muka sa koronom, a i zbog činjenice da im u goste dolazi ekipa koja je preko noći postala skup zvijezda, plave dame ponavljaju da danas u 2. kolu Lige šampiona neće biti favoriti.

Rukometašice Budućnosti od 18 sati u praznoj Momči dočekuju CSKA iz Moskve klub koji je osnovan prošle godine.

“CSKA dolazi kao izuzetan favorit. Poznato je da, za razliku od nas, ove sezone duži period rade zajedno. Kao tim su jake, što su pokazale sa Đerom (remi u prvom kolu, prim. aut)”, poručila je Andrea Lekić, jedno od velikih pojačanja Budućnosti za novu sezonu.

CSKA je odmah po osnivanju dobio dozvolu da igra u prvenstvu Rusije, a premijernu sezonu završio je na trećoj poziciji i sa finalem nacionalnog Kupa u Ligi šampiona je završio nakon specijalne pozivnice EHF.

Prva zvijezda je živa legenda golmanka Ana Sedojkina, a tu su i zlatne Ruskinje iz Rija Darija Dmitrijeva, Jekaterina Iljina, Marina Sudakova, a protiv Đera je eksplodirala Elena Mihajličenko, bronzana sa posljednjeg Svjetskog prvenstva. Trener ove ekipe je Danac Jan Lesli.

“Vjerujem da će biti jedno od najprijatnijih iznenađenja pokazale su do sada izuzetnu igru, a i pogledajte njihov sastav. Jasno je o kakvoj se ekipi i sistemu radi”, dodala je najbolja igračica svijeta iz 2013.

Budućnost je u prvom kolu poražena od Podravke, ali na tom meču Dragan Adžić zbog korone nije mogao da računa na desetak igračica. Sada su sve tu, ali pitanje je koliko i spremne za velike napore.

“Neke igračice će nam se priključiti i bićemo jače nego u Koprivnici. Vjerujem da možemo da budemo ravnopravne sa CSKA”, istakla je golmanka Barbara Arenhart.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Sto ce da rade igracice cijele sezone ako ne prodju grupu?

Send this to a friend