Rukomet

Kako su igrale Lavice u Francuskoj: Milena najbolja, Jovanka dala najviše golova

foto: fra2018.ehf-euro.com

MARINA RAJČIĆ – Kad je Marina imala svoj dan, imala ga je uglavnom i Crna Gora. Kada nije bila na svom nivou “lavice” su odigrale i dva najlošija meča protiv Francuske i Danske. Naravno, kompletna odbrana nije bila na nivou, pa je i njoj bilo mnogo teže. Sa 28 odsto odbranjenih šuteva našla se 17. mjestu među golmankama nakon glavne runde.

LJUBICA NENEZIĆ – Kao da selektor i trener nisu previše vjerovali u nju. Tek u posljednjem meču dobila priliku na golu i pokazala da bi na nju trebalo ozbiljnije računati.

JOVANKA RADIČEVIĆ  – U napadu kao i uvijek dobra uostalom bila je i najbolji strijelac Crne Gore na EP, postigla mnogo atraktivnih golova. U odbrani je mogla bolje.

ĐURĐINA JAUKOVIĆ – Mnogo se trudila i u napadu i u odbrani, često je pogađala i kada je bilo najteže, ali jasno je da Đina može mnogo bolje. Posebno se to odnosi na izdanja od 3. kola prve faze.

ANĐELA BULATOVIĆ – Kao i uvijek pokazala je veliko srce, bila je primjer mlađim igračicama, ali kako kompletna odbrana Crne Gore na ovom EP nije bila na svom nivou tako je i njen učinak bio slabiji nego inače.

ANDREA KLIKOVAC – Pomalo čudno, ali ovog puta se više govori o njenom učinku u napadu nego u odbrani. Kada je mijenjala Katarinu Bulatović postigla je nekoliko efektnih golova.

DIJANA UJKIĆ – U Budućnosti ima potpuno povjerenje trenera, dok je u Francuskoj na terenu provela ukupno 13 minuta. Definitivno je morala da igra više.

SANJA PREMOVIĆ – Ni sekund povjerenja od selektora nije dobila. Iako je na njenoj poziciji “isprobavao” i specijalistu za odbranu Andreu Klikovac, pa i desnoruku Anđelu Bulatović.

KATARINA BULATOVIĆ – Na turnirima 2012. kada su “lavice” pokorile Evropu i zagrizle olimpijsko srebro ona je bila najbolji strijelac. Koliko takva Katarina nedostaje Crnoj Gori najbolje se vidjelo u Francuskoj. Možda je i povreda od koje se nedavno oporavila uticala da Kaća ne bude ona stara.

TATJANA BRNOVIĆ – Iako je najmlađa, još jednom je pokazala talenat kao i da bi pred njom mogla da bude velika karijera.

IVONA PAVIĆEVIĆ – Naša druga rukometašica koja nije odigrala ni sekundu na Evropskom prvenstvu, lako je u Budućnosti ove sezone imala zapaženu ulogu.

EMA RAMUSOVIĆ – Uz Tatjanu Brnović još jedan veliki talenat na poziciji pivota, a kako je praktično cijelu prošlu sezonu pauzirala zbog povrede u Francuskoj korektno odradila posao.

MAJDA MEHMEDOVIĆ – Uz Jovanku Radičević najviše vremena provela na terenu. Poslije prve četiri utakmice imala najbolji prosjek šuta na turniru, kasnije ga malo pokvarila. Odgovaralo bi joj da je povremeno mogla da odmori.

JELENA DESPOTOVIĆ – Kada je dobijala priliku uspjela je da unese energiju.

MILENA RAIČEVIĆ- Naša najbolja rukometašica na EP. Genijalne asistencije i nemogući golovi kada je bilo najteže dugo će se pamtiti. Sve posebno dobija na težini kada se zna da je igrala i u napadu i u odbrani.

ITANA GRBIĆ – Ono vrijeme (ukupno samo 43 minuta) koje je dobila korektno odradila. Iz pet pokušaja postigla tri gola.

PER JOHANSON-Osim velike energije koju je prenosio na igračice, malo toga je dobrog napravio u Francuskoj. Često je lutao u potrazi za idealnom postavom, iako je praktično u rotaciji koristio samo 11 igračica. U većini mečeva ga izdalo i njegovo najjače oružje – kontra i brza igra u napadu,iako je na početku priprema uporno ponavljao da je odbrana najvažnija, taj segment igre Crne Gore bio je daleko od nekadašnjeg.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Potpuno pogresna percepcija o ucinku Milene Knezevic. Niko ne obraca paznju na njene greske, koje pravi, kada citav tim digne u vazduh, koje su u dva kljucna meca odlicila pobjednika(Rusija i Danska). Kada joj krene pokusava da solira, grijesi, promasuje ne obraca paznju na nikog. Kada joj glava dozvoli da igra timski tada je vec od koristi reprezentaciji.

Send this to a friend