Rukomet

Kapisoda na kongresu IHF

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda učestvovao je u radu kongresa Svjetske rukometne federacije (IHF) koji je održan u švedskom Geteborgu. Kongres je okupio predstavnike 168 nacionalnih federacije koje su članice IHF-a.

Na kongresu su usvojeni brojni izvještaji, izmjene određenih pravila i propozicija, a održana je i prezentacija Svjetskog prvenstva za rukometašice u Japanu ove godine, Olimpijskih igara u Tokiju naredne godine, te Svjetskog prvenstva za rukometaše koje će 2021. godine biti održano u Egiptu.
Donešena je i odluka da naredni kongres IHF-a bude održan u turskoj Antaliji, 2021. godine.
U sklopu kongresa svjetske rukometne federacije, održan je i kongres Mediteranske rukometne konfederacije na kojoj je nekadašnji predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Zoran Radojičić, izabran za predsjednika jednoglasnom podrškom delegata.
Osim kongresa, Geteborg je bio domaćin i ”Partile kupa”, najvećeg svjetskog takmičenja za mlade u rukometu.
Predsjednik Kapisoda u Geteborgu je imao i niz sastanaka sa čelnicima drugih nacionalnih federacija, među kojima su čelni ljudi saveza Srbije i Hrvatske, Božidar Đurković i Tomislav Grahovac, a uoči Evropskog prvenstva za rukometaše, na kojem će ove tri reprezentacije biti rivali u grupnoj fazi.
Kapisoda se u Geteborgu sastao i sa prvim čovjekom Evropske rukometne federacije (EHF) Mihaelom Vidererom.
Send this to a friend