Rukomet Česi u teškoj situaciji

Korona im pomogla da izbjegnu lavove u baražu, ali sada zbog nje rizikuju Mundijal

Na neki način uz pomoć pandemije virusa COVID-19, nešto više EHF-a, tek Česi su bez baraž mečeva sa Crnom Gorom izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje 13. januara počinje u Egiptu.

Ipak, koliko je korona uspjela da pomogne ovoj reprezentaciji tada, sada iz istog razloga postoji rizik da Česi ne putuju na rukometni Mundijal. Na svega pet dana do početka šampionata u Egiptu testovi na COVID-19 pokazali su da je čak osam igrača ove selekcije pozitivno plus selektor i njegov pomoćnik.

Kako je IHF već odredio listu selekcija koje bi mogle da uskoče na SP u slučaju odustajanja ili spriječenosti zbog novog korona virusa neke od selekcija koje su izborile plasman u Egipat, jasno je da je Češka veoma blizu najgoreg scenarija.

Konačnu odluku, koja mora biti hitna, nestrpljivo čeka Sjeverna Makedonija, koja je prva na listi IHF zamjena. Zbog rezultata na Evropskom prvenstvu 2018. Crna Gora je tek četvrta zamjena i praktično da nema šansu da uskoči umjesto neke selekcije.

Naravno, velika šansa bio je pomenuti i neodigrani baraž, gdje bi “lavovi” imali velike šanse što zbog kvaliteta, tako i zbog revanša koji bi se igrao u našoj zemlji.

Send this to a friend