Rukomet

Krenule pripreme za Mediteranske igre

foto: ŽRK Budućnost

Veći dio rukometašica Budućnosti, koje će učestvovati na Mediteranskim igrama u Taragoni, juče su pomognute sa nekoliko internacionalki (Vanesa Agović, Ljubica Nenezić i Esma Muratović) odradile prvi trening, nakon kraće pauze od posljednje kvalifikacione utakmice za EP sa Italijom.

U srijedu će se vjerovatno radu priključiti Jelena Despotović iz Debrecina. Na drugoj strani terena svoj plan i program sprovodile su Bojana Popović i Suzana Lazović sa kadetskom reprezentacijom, koja u avgusta nastupa na SP u Poljskoj.

Danas će na istom mjestu, u Univerzitetskoj dvorani, iz Pljevalja nastaviti sa radom juniorke sa trenerom Tanjom Jeraminok. Juniorsku reprezentaciju u julu očekuje Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj. Dragan Adžić komanduje treninzima Budućnosti, a juče su Ruskinje iz Volgograda stigle na probu. Dvije dvadesetsedmogodišnjakinje iz Dinama potrudiće se da zadobiju povjerenje stručnog štaba. Riječ je Valeriji Ganihčevoj i Anastasiji Suslovoj, koje pokrivaju poziciju desnog i lijevog beka.

“Ruskinjama je tek prvi trening, na probi su i to je to. Imamo sreće što ćemo ovih dana raditi zajedno sa dvije mlađe selekcije. To će odgovarati i djevojkama koje nastupaju na Mediteranskim igrama u Španiji, kao i mlađim selekcijama za njihova takmičenja. To je u fokusu, a onda seniorke i mlađe nastavljaju svojim putem. Ovo će biti dobra sedmica za rad, gdje će biti 60 do 70 mladih rukometašica koje igraju za Crnu Goru. Sve na jednom mjestu. Dobra stvar je što će igrati na velikim takmičenjima, nastavljaju tradiciju. Bez velikih takmičenja, nema ni takmičara”, kazao je Adžić.

Uvodni dio prvog treninga, a radiće zajedno do petka, bio je posvećen kondiciji, a nakon šuterskih vježbi, kadetinje i seniorke igrale su na dva gola. Šansu su dobile sve.

“Lijepo je što smo ponovo zajedno. Malo smo odmorile, pred nastup na Mediteranskim igrama. U radu će nam pomagati mlađe selekcije. Sa Adžićem smo do petka, a onda sa Johansonom nastavljamo dalje. U Taragoni ćemo nastupati sa podmlađenim timom, želimo najbolje. Vjerujem da će svaka od nas pružiti sto odsto i ako Bog da, da osvojimo medalju”, istakla je Dijana Ujkić, desno krilo Budućnosti i nacionalnog tima.

U Taragoni će šansu dobiti sedamnaestogodišnja Ivana Godeč. Mladu pivotmenku čeka i nastup na SP u kadetskoj konkurenciji.

“Sve ovo što je bilo u sezoni i što me čeka je ogroman podstrek i iskustvo. Igrala sam sa Slovačkom i Italijom, vidjela mnogo toga, prije svega ono što mi još fali. Nakon povrede, izgubila sam sigurnost, brzinu i eksplozivnost. Nadam se da će i to doći na svoje.”

Send this to a friend