Rukomet

Krim i Jagodina generalka za Ligu šampiona

tekst i foto: zrkb.me

Podgorica će od utorka do četvrtka biti domaćin prvog turnira Regionalne lige – u dvorani ”Verde” u Donjoj Gorici, rivali našim šampionkama biće Krim i Jagodina.

Biće to prvi zvanični mečevu u novoj sezoni, ujedno i posljednje provjere pred početak Lige šampiona prvog vikenda oktobra. Trener Dragan Adžić zadovoljan je činjenicom što će na predstojećem turniru na raspolaganju imati sve igračice osim Branke Konatar i Enise Đoković, nakon oporavka povrijeđenih djevojaka u proteklom periodu.

“Sve djevojke osim Branke Konatar koja ima boginje i Enise Đoković koja se oporavlja nakon operaciju su na raspolaganju za predstojeći turnir. Raduje i što je Anastasija Suslova podigla nivo forme i fizičke spremnosti nakon duge pauze od pvorede, Ema Ramusović je takođe, radila naporno u prethodnom periodu, kao i ostale koje su imale poseban tretman od početka priprema. Sve su vijesti koje raduju pred zvaničani početak sezone i duele koje imamo u Regionalnoj ligi, a naročito pred EHF sedmicu i obaveze reprezentacije. Trenirali smo sa Krimom, a onda nas očekuju dueli protiv tog tima i Jagodine, što je odlična prilika za uigravanje u kompletnom sastavu. I generacija igračica rođenih 2000. godine i mlađe će odigrati dva nezvanična duela protiv Krima. Sve djevojke će, dakle, imati prostora da se dokažu u predstojećim duelima i turnir, kao i zajedničke treninge, želimo da iskoristimo na najbolji mogući način”, kazao je Adžić za zvanični sajt ŽRK Budućnost.

”Plave” su prošle sezone osvojile drugo mjesto u Regionalnoj ligi iza Vardara, a dueli u tom takmičenju bili su odlična priprema za izazove u Ligi šampiona, što će biti slučaj i u ovogodišnjem izdanju u kojem je cilj napraviti korak više i izboriti plasman na finalni turnir u Budimpešti.

Liga šampiona počinje prvog vikenda oktobra, kada će u Podgorici, gostovati danski Odenze. Rivali u grupi su još francuski Mec i norveški Larvik, a plasman u glavnu rundu izboriće tri tima.

Send this to a friend