Rukomet Budućnost od naredne sedmice kreće sa serijom novih utakmica i sparing treninga

Kurs ne mijenjaju

Budućnost ne spušta ritam, na treningu koji je ekipa Arene odgledala prije dva dana, varničilo je na sve strane.

Do posljednjeg daha, za svaku loptu i gol borile su se naše šampionke. Kao da su igrale za bodove u Ligi šampiona. Stoje dobro, jer samo jak trening i ponavaljenje mogu da ih dovedu do forme koju tempiraju za premijerni meč sa Brestom.

Potpisale su “plave “odličan avgust, gdje su dominirale, sa primjesama novih elemenata, u duelima sa Đerom, Bukureštom, Brestom, Valčeom, Astrahanom, a u posljednjim provjerama u Grudi sa domaćinom i Podravkom. Mnogo golova u mrežama protivnika, nagovještava daje klub odradio sjajan posao angažovanjem Jovanke Radičević, Majde Mehmedović, Barbare Lazović, a očekuje se što prije i da Sanja Vujović potvrdi kapaciet koji je iskazala nastupajući za eminentne evropske klubove.

“Od starta se osjetila pozitivna energija, velika želja da se prije svega prilagodimo jedna drugoj i razvijamo kolektivni duh. Krenule smo polako, bile sve bolje i bolje, prošle naporan period, uključujući fizičke pripreme i zadovoljne smo urađenim do sada. Naravno, ima mnogo prostora da napedujemo, ali ovo je dobar znak za ono što nas čeka”, kazala je Tatjana Brnović.

Do starta grupne faze elitnog takmičenja Budućnost će trenirati sa Krimom, odigrati nekliko prijateljskih mečeva do novih obaveza na prvom turniru Regionalne lige.

“Mnogo će značiti i ova vrsta provjere. Dobro je kada na treninzima igramo na dva gola, jedna protiv druge, ali treba da osjetimo i kako je to igrati protiv drugih. Značajno je što ćemo igrati sa Podravkom, koja je u odnosu na neki raniji period jača. Već smo se sastali sa njima u Grudama, gdje su nas namučile. Njihov stil i snaga odgovaraju nam za ono što nas čeka u oktobru”.

Budućnost razmišlja o Brestu, pripreme su počele.

“Znači mnogo što smo ih prošle i ove godine osjetili. Nijesu još ostvarili pun potencijal, a sa njima se nikako ne može ući razmišljanjem lako ćemo. Na svakoj poziciji imaju vrhunsku igračicu i ne želimo da nas iznenade. Maksimalno ozbiljno i taktički se spremamo za prvog protivnika u Ligi šampiona”, poručila je Brnović.

Oslanjaće se na odbrambeni mehanizam. U sistemu gdje svako zna što treba da radi, otvorila se šansa za značajno kvalitetniji napad.

“Nadam se da ćemo i to zadržati, tranzicija je bolja, mada sve sve kreće iz odbrane. Uspjeli smo upravo dobru energiju iz defanzive da prenesemo u napad”.

Send this to a friend