Rukomet

 „Lavice“ idu na Svjetsko prvenstvo: Poraz u Minsku bez posljedica

Crnogorske rukometašice plasirale su se na Svjetsko prvenstvo, koje će u decembru biti održano u Njemačkoj.

Naš nacionalni tim je u Minsku, u revanš meču baraža, poražen rezultatom 25:23, ali je kapital od sedam golova iz prve utakmice bio dovoljan mladom sastavu Dragana Adžića da se domogne smotre najboljih selekcija na planeti.

„Lavice“ su dobro otvorile duel u Minsku. Do sredine poluvremena naš tim je kontrolisao dešavanja na terenu, imao vođstvo od 6:3, da bi onda uslijedili „crni“ minuti. Bjelorusija je nanizala šest uzastopnih pogodaka, preokrenula rezultat i čak propustila priliku da ode na +4. Ipak, Raičević, Mehmedović i saigračice su se na vrijeme konsolidovale i na odmor otišle sa golom zaostatka (11:10).

Baš kao i Baru, izabranice Dragana Adžića puno angažovanije zaigrali su u drugom poluvremenu. „Lavice“ su na startu nastavka napravile seriju 5:1, došle do novog vođstva, koje je u 47. minutu bilo ubjedljivo (16:20). Međutim, opet je došlo do oscilacija u igri, domaćin se brzo vratio u egal, a onda u posljednjem minutu osigurao pirovu pobjedu – 25:23.

Najbolje u redovima našeg nacionalnog tima bile su Jauković i Ujkić sa po 5 pogodaka, dok je gol manje dala Raičević.

Svjetski šampionat u Njemačkoj biće deseto veliko takmičenje najuspješnijeg crnogorskog reprezentativnog kolektiva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
amo
Gost
amo

moderator stavi moj odgovor Radu007 i ne mudruj previse.Pogledaj sto jutarnji list sve objavljuje pa se niko ne zali

Rade007
Gost
Rade007

A kud ćete na svjetsko omrčilo vam se? Da brukate državu? Da imate malo obraza,idustale bi od takmičenja i novac za vaše starletisanje dali u humanitarne svrhe .

Ole
Gost
Ole

Neka majstore. Drzavu bruka DF, a ne one. One su joj donijele prvu Olimpijsku medalju. Bile su prvakinje Evrope. Malo li je za 600 000? Sto se neki drugi ne plasiraju na svjetsko osim njih i vaterpolista?

Send this to a friend