Rukomet

Lavice na startu sa najjačim rivalom

foto: ŽRK Budućnost

Kadetska reprezentacija Crne Gore danas od 18 časova protiv Francuske otvara Svjetski šampionat u kategoriji kadetkinja. Ukupno 16 djevojaka boriće se za što bolje mjesto u D grupi, u kojoj su još Španija, Južna Koreja, Tunis i Kazahstan.

Želja je plasman među 16, a to znači da će morati da grupnu fazu završe među četiri. Vjeruju da mogu. Žele bez pritiska da pokažu koliko su dobro radile u pripremnom periodu.

Radile su pod dirigentskom palicom Bojane Popović i Suzane Lazović. Nekada proslavljene rukometašice skoro dva mjeseca su pokušavale da prenesu što više znanja i u sistemu, prepoznatljivom po odbrani, odrade pripremu šampionata.

Na startu ih čeka najjači mogući protivnik kadetkinje Francuske dolaze iz zemlje svjetskog seniorskog šampiona. Vrlo opasne, pretenduju na neku od medalja. Do prve pauze, odigraće još jedan meč sa Spanijom.

“Radile smo dobro, spremile se i sada nas čeka ono najvažnije. Jedva smo dočekale da dođemo u Poljsku”, kazala je Marija Božović.

Mnoge od mladih igračica prvi put će igrati na SP, neke od njih imaju značajno iskustvo iz seniorske reprezentacije i prvog tima Budućnosti. Dvije su nastupale na SP u kategoriji juniorki.

“Moramo hrabro u svaki meč da uđemo. Svakog poštujemo, probaćemo da sve ono što smo naučile pokažemo na terenu. Najvažnije da se ne uplašimo, nema razloga. Znamo da nas čekaju jaki protivnici, prvi već danas.”

Kadetsko prvenstvo u Poljskoj okupilo je 24 reprezentacije, podijeljene u četiri grupe.

Send this to a friend