Rukomet

Lavice sanjaju četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Bojana Popović, foto: RSCG
Bojana Popović, foto: RSCG

Primarni cilj na predstojećem Svjetskom prvenstvu je plasirati se u drugu fazu, ali “lavice” priželjkuju i mjesto među osam najboljih na svijetu.

Crna Gora će u grupi igrati protiv Kameruna, Paragvaja i Mađarske.

“Orne smo i spremne za nove izazove. Mnogo je novih lica, a ono što je najvažnije je da su djevojke raspoložene i zdrave. Gledali smo Kamerun, u pitanju je afrička ekipa koja igra specifični, ‘divlji’ specifični rukomet. Potrebno je da se uradi dobra analiza. Prvi meč je uvijek nezgodan, i zbog toga što je prvi, a naročito kada ga igrate protiv specifičnog rivala. Paragvaj je niža klasa, a Mađarska najteži protivnik. Njihova ekipa stasava, djelovale su veoma ozbiljno u proteklom periodu. Moramo da budemo zdrave i idemo korak po korak“, rekla je selektorka Bojana Popović i dodala:

“Osnovni cilj je da budemo zdrave. Da prvo dobijemo Kamerun, pa da prođemo grupu, a onda i da budemo među osam”.

Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gdje će odigrati kontrolne mečeve protiv domaćina Hrvatske i selekcije Konga.

Iz Hrvatske, „lavice“ putuju za Helsingborg, gdje 30. novembra duelom protiv Kameruna počinju nastup na Svjetskom prvenstvu. Rivali u grupi su još Paragvaj i Mađarska, a plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na Mundijalima, a najbolji rezultat ostvaren je 2019. osvajanjem petog mjesta na prvenstvu u Japanu.

 

 

Send this to a friend