Rukomet Evropsko prvenstvo

Lavice su spremne za rukometni rat

Odigrala je Crna Gora dobar meč protiv aktuelnog evropskog šampiona u prvom kolu, držala se 45. minuta da bi na kraju poklekla pred dužom klupom Francuske. Umor ih je sustigao u drugom poluvremenu meča sa domaćinom Danskom, kada je postojao samo jedan tim na terenu pa ubjedljiv poraz ne treba previše da čudi.

Ipak, sve se to zaboravlja pred današnji, presudni, meč sa Slovenijom u trećem kolu grupe A, Evropskog prvenstva u Danskoj (18.15h).

“Biće to nova utakmica za sve. Krećemo od 0:0. Ovo je meč između dvije reprezentacije koje se poznaju jako dobro i ovo će biti rat. I tome se svi unaprijed radujemo. Volimo ovakav tip mečeva. Imamo dobru šansu, ali moramo da podignemo nivo igre u pojedinim segmentima. Ovo je novi dan, nova utakmica i uvjeren sam da će djevojke biti spremne da daju sve od sebe i to je sve što mogu da tražim”, jasan je bio selektor Kim Rasmusen pred odlučujući duel.

I prije odlaska na šampionat znalo se da će ovaj meč sa Slovenijom biti ključan za plasman u glavnu grupnu fazu. Francuska i Danska su, ipak, daleko kvalitetnije reprezentacije.

“Jako je teško igrati protiv Francuske i Danske. Smatram da su te dvije selekcije, uz Norvešku i Rusiju, trenutno najjače selekcije u svjetskom rukometu. Slovenija možda i jeste mogla odigrati bolje protiv njih, ali su vjerovatno i one, kao i mi, bile svjesne da će taj međusobni meč sa nama odlučivati plasman u glavnu rundu. Novi trener, nove taktike, još se upoznajemo, treba nam vremena da se sve to slegne, a mečevi sa Francuskom i Danskom su nam svakako pomogli kako bismo se što bolje pripremili za sljedeće izazove”, izjavila je Majda Mehmedović.

Čak 17 minuta bez postignutog gola u drugom poluvremenu utakmice sa Danskom su nas skupo koštali, ali lijevo krilo podgoričke Budućnosti je uvjereno da to neće biti slučaj u meču sa Slovenijom.

“Trebalo bi da nastavimo da igramo široku igru, da ne završavamo napade ishitrenim šutevima. Nivo odbrane reprezentacije Slovenije nije na istom nivou sa Francuskom i Danskom, tako da samo treba biti strpljiv i šansa će se sigurno pojaviti”, zaključila je Mehmedović.

Glavni problem meča sa Danskom bio je naša bekovska linija Crna Gora nije postigla niti jedan gol sa devet metara na meču protiv domaćina.

“To je veliki problem, jer će to pomoći protivničkoj odbrani da bude još kompaktnija, a kada postanemo nestrpljivi neizbježne su i izgubljene lopte i brze kontre protivnika. Potrebne su nam i odbrane golmana i golovi sa devet metara i bolja realizacija zicera znam da će se desiti da promašimo neke, ali ne smijemo dozvoliti da promašujemo ovoliki broj”, bio je jasan Rasmusen.

Ipak, Danac na klupi “lavica” vjeruje da će razlog blokade u drugom poluvremenu meča sa Dankinjama biti uklonjen pred današnji meč.

“Potrudićemo se da njihovo najjače oružje bude zaustavljeno i uporedo ćemo se truditi da se držimo planova i dogovora da igramo našu igru, kako u odbrani, tako i u napadu i ne dozvolimo da postanemo drugi tim onog momenta kada malo padnemo u igri”, zaključio je on.

Send this to a friend