Rukomet Kvalifikacije za EP u rukometu

Lavovi u utorak sa Švedskom, ne igra ni Lipovina

foto: Stefan Ivanović

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore suočena je sa brojnim izostancima pred gostovanje Švedskoj u utorak, u kvalifikacijama za Evropskom prvenstvo koje će se 2022. održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Na spisku selektora Zorana Roganovića, objavljenom u srijedu, nema desnog beka Stefana Čavora koji će zbog povrede ramena odsustvovati nekoliko sedmica, dok lijevi/srednji bek Stevan Vujović i pivot Branko Kankaraš zbog mjera vezanih za korona virus nijesu u mogućnosti da doputuju iz Katara, odnosno Izraela.

Okršaj sa svjetskim vicešampionom propustiće i Božo Anđelić, a sa spiska je otpao Vladan Lipovina.

Desni bek Balingena obnovio je povredu leđa i neće igrati u Lundu, pa će ,,lavovi“ nastupiti bez dva najbolja desna beka.

U odsustvu Lipovine i Čavora, Roganović će na toj poziciji računati na Branka Vujovića i Rista Vujačića.

Duel Švedske i Crne Gore prvobitno je bio zakazan za 9. januar, ali je odgođen zbog jednog slučaja korona virusa u u redovima skandinavske selekcije.

Na spisku selektora Roganovića su golmani Nebojša Simić i Mile Mijušković, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, bekovi Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Risto Vujačić, Branko Vujović, Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, te pivoti Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Vuk Lazović.

Švedska nakon dva meča u kvalifikacionoj grupi 8 ima maksimalna četiri boda, Rumunija i Crna Gora ostvarile su po pobjedu i poraz, dok je Kosovo bez bodova.

Nakon gostovanja Švedskoj, ,,lavovi“ će 28. aprila igrati s Kosovom u gostima, dva dana kasnije dočekati Šveđane, a kvalifikacije završiti duelom sa Rumunijom 2. maja.

Crnoj Gori je iz dva meča sa Švedskom potreban najmanje bod kako bi imala šansu da makar kao jedna od četiri trećeplasirane selekcije nađe mjesto na Euru.

Ukoliko u tome ne uspije, moraće da pobijedi Rumuniju većom razlikom nego što je izgubila u Baja Mareu (36:27).

Utakmica Švedska – Crna Gora igra se u utorak u Lundu od 18.05 sati.

Send this to a friend