Rukomet

Lipovina: RSCG je činio i čini sve da sahrani muški rukomet

Vladan Lipovina

Poslije Vuka Borozana, saopštenjem za javnost danas se oglasio i Vladan Lipovina.

Talentovani rukometaš navodi da nije imao namjeru da se odrekne nacionalnog dresa, već da napravi pauzu zbog, kako kaže, haotičnog stanja u crnogorskom rukometu. On je tu odluku saopštio selektoru Draganu Đukiću.

“Isto tako sam jasno saopštio da ako se sredi stanje da sam spreman sa najvećim ponosom nastaviti sportsku borbu za reprezentativne boje. To sam rekao ne da bih odustao od Crne Gore, već sasvim suprotno, da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač kako bismo dobili uslove koji su neophodni za postizanje dobrih rezultata. I umjesto da to bude alarm za čelnike RSCG, u medijima  je otpočela haranga na igrača koji je u reprezentatitvnom dresu tri godine davao svoj maksimum i koji je razumio da za bolje rezultate trebaju normalni odnosi u Savezu, posvećeno rukovodstvo i elementarno pristojni trenažni uslovi”, piše u saopštenju Lipovine.

On podsjeća da je samo prije pola godine javno dao riječ da će nositi crnogorski dres kada se promijeni način rada muškog Rukometnog saveza.

“Ja riječ držim i nemam namjeru, niti sam je imao da ikada obučem dres bilo koje druge reprezentacije i ne postoji, niti će postojati finansijska ponuda koja bi to promijenila. Ističem da sam se uvijek osjećao ponosno kada sam igrao i borio se za uspjeh reprezentacije i kada sam na grudima nosio grb koji predstavlja sve ono za što su se moji preci, na koje sam izuzetno ponosan, borili. Danas ja, potomak tih predaka koji se nikad nisu odrekli Crne Gore i koji su zbog toga i mnogo i često stradali, moram da se pravdam onima koji su do prije deceniju ili dvije nosili obilježja drugih država i zdušno se borili za nečije velikodržavne projekte koji su samo zlo donijeli Crnoj Gori. I onima koji su od reprezentativnog rukometa samo dobili, a koliko mu daju neka javnost procijeni”.

Lipovina dodaje da je za njega sportska borba u dresu sa nacionalnim grbom sveta dužnost, a čelnike saveza smatra odgovornim za totalni haos u muškom rukometu.

“Raniji i sadašnji saziv rukovodstva RSCG u zadnjih 10 godina je činio i čini sve da sahrani muški rukomet u Crnoj Gori. Ako toga nije bilo svjesno, onda je trebalo biti nakon, između ostalog, i mog upozorenja. No njima je iznad svega, pa i mogućnosti da se državna zastava zavijori na većoj ljestvici, mogućnost sticanja privilegija i beneficija koje rukovođenje Savezom nosi. Za rubriku je vjerovali ili ne da smo se sretali sa problemima nedostatka opreme, nedopustivo slabe organizacije, nekvalitetnog kontakta rukovodstva sa igračima, problemima oko smještaja prilikom priprema, treninzima u neodgovarajućim salama, uz jasnu naznaku da ni izbliza nismo imali tretman koji su imale naše sjajne koleginice iz ženskog rukometa”.

“Na kraju, nadam se da će ovaj odgovor stići do Ministarstva sporta, i koji je istovremeno apel da se obezbijedi bolji tretman, organizacija i uslovi rada muškog rukometa kako bismo postizali rezultate koje ova generacija može dostići, ali koji su sada nikad dalji zbog odnosa rukovodstva RSCG prema igračima i takmičarskom procesu”, stoji u saopštenju Vladana Lipovine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Ovi iz saveza su svjesni da je konkurencija u muskom rukometu mnogo jaca nego u zenskom pa su samim tim odlucili da ulazu u zenski jer imaju vece izglede da ostvare rezultate i osvajaju medalje, sto su i uradile nekoliko puta i na nivou Buducnosti i reprezentacije a od muskog digli ruke jer ako Lovcen ili Crna Gora ne mogu… Više »

100%
Gost
100%

A nijesan ni pročitao do kraja i osjetio sam potrebu da ti napišem:
Svaka čast i čojski i junački.

Simeon Nepromoč
Gost
Simeon Nepromoč

Tako je Lipovina! Bravo Crnogorče! Samo je tako trebalo reći svima, kako se i zašto bori za državu. Odavno je takvo stanje. Svi u savezu su tu samo zbog ličnog interesa, a ti si krv i znoj prolivao za majicu sa grbom. Nista nije drugačije ni u ostalim sportovima. Lično sam vidio jednom prilikom, čuvenog predsjednika Olimpijskog saveza, Simonovića, kako… Više »

\'sjever\'
Gost
\'sjever\'

Radoicica i drustvo sto prije izbaciti i rukometnog saveza C.G.

Profa
Gost
Profa

A kada se nedavno pisalo da ne treba trgovati državnim grbom, sijaset loših komentara za sve koji prihvate da igraju za drugu državu. E zbog ovakvih stvari sam podržao sve koji prihvate ponudu iz druge države gdje mogu da pokažu talenat i GDJE JE KVALITET JEDINO MJERILO ZA ULAZAK U PRVI TIM !

gost
Gost
gost

@Profo, zapamti, nikad protiv svoje drzave! Ni pod kakvim uslovima, ni za kakve pare. Moze da odbiju da igraju, vjerovatno imaju neki razlog, ali ne i da poslije toga igraju za drugu drzavu! Nek sjede kuci i odmaraju, komentarisu na tv prenosima, klade se, sto god oce, ali ne protiv svoje drzave!

orny
Gost
orny

duboki naklon za ovo pismo mladom sportisti! Svaka cast Lipa na izraženom ličnom stavu

mašan
Gost
mašan

tačno savez je katastrofa ali su svi zabili glavu u pijesak i ponašaju se po pravilu- nemoj da se zamjeriš predsjedniku saveza nadrljao si. znaš on je dobro sa tim i tim – đe su sad rukometni radnici ministar sporta da rasčisti taj NAJGORI, NAJNESPOSOBNIJ savez u DRŽAVI CRNOJ GORI.

GoranPG
Gost
GoranPG

Kakvi licemjeri i foliranti. Ovo je neviđeno!

Vesna
Gost
Vesna

Bravo lipovina bitno je njima da ne fali da putuju sa porodicama u uzivaju po hotelima i sopinzima na vas racun

Tramp
Gost
Tramp

Evo i adzic je poceo da unistava i zensku reprezentaciju kao podmladzuje a starije nece da se odazovu jer je los covjek pa i trener

gost
Gost
gost

Kako, crnjo, Adzic los trener? Pa to sto je on osvojio ni Kandija svojevremeno nije… I uspjesno podmladjuje ekipu, evo u Buducnost je uveo mlade igracice, Jaukovicka mu je cak kapitenka u odsustvu Raicevicke. Grbic igra redovno, Malovicka kad joj povrede dozvole… Od iduce sezone, one ce bit glavne igracice Buducnost jer iskusne odlaze, a zatim ce kroz 2-3 godine… Više »

Send this to a friend