Rukomet Novo saopštenje predsjednika Cetinjana Vida Đakonovića

Lovćen je velikan u čiju je priču utkana istorija crnogorskog rukometa

Nakon drugog saopštenje RK Partizan iz Tivta, oglasio se prvi čovjek Lovćena Vido Đakonović, koji je istakao da mu je drago što su iz Partizana ljutnju usmjerili prema njemu, kao i da se sa “partnerima iz Andrijevice” dogovore ko je jesenji prvak.

Kazao je da je ponosan na velikana kakav je Lovćen i poželio Tivćanima dobru igru u prijateljskom meču sa Komovima iz Andrijevice.

Saopštenje Vida Đakonovića prenosimo u cjelosti:

“Dragi moji potpisani prijatelji,

Sjetite se postulata da u svakom sportskom nadmetanju onaj ko kroz cilj stigne drugi iili treći ima pravo da se ljuti. Razumljivo je da onaj ko često gleda sportske suparnike kako podižu pehare ima pravo i na jos veću ljutnju. Ja i ostali u RK “Lovćen” želimo da to bude motiv za sve bolju i jaču promociju rukometa i u Tivtu, i bilo kojoj drugoj sredini, a želimo i da vaš klub postane rasadnik talenata, kao što su to i Perper i Zabjelo, klubovi čije poimanje rukometa mi je blisko,kako to dobro ustvrdiste. Isto kao što mi je blisko i poimanje rukometa u Francuskoj i Njemačkoj, a sa nekim klubovima iz te dvije zemlje smo u završnoj fazi pregovara za uspostavljanje saradnje na nivou mlađih kategorija klubova. Čisto i to da znate.

I neka ste, u nedostatku realnih argumenata, ljutnju usmjerili prema meni lično, ipak je Lovćen nedostižan. To vam je već dobro savladana lekcija, priznajem. Samo naprijed. No, prethodno se sa partnerima iz Andrijevice dogovorite ko je jesenji prvak. Vi tvrdite da ste vi , oni rekoše, u izjavi za Radio Crne Gore da su oni. Preslušajte, ako već niste. Sve prvak do prvaka, gospodo. Šteta što sve to ostade samo u vašim mislima.

Nego da vas ponovo pitam, nesto ne viđeh iz kolektivno potpisanog saopštenja da odgovoriste – što se ne oglasiste kad je Lovćen javno obrazloženo predlagao da se nastavi takmicenje, kad god da se steknu uslovi? I još nešto najbitnije-ne odgovoriste: kako ste mislili da pravite tabelu Mini lige u trenutku prekida, kad Mini liga nije ni počela, a ako bi se ta imaginarna tabela Mini lige pravila u trenutku prekida, kako bi na osnovu nje bilo moguće odrediti plasman, kada bi, u trenutku prekida Partizan i Komovi prenosili bodove iz 5 odigranih utakmica sa timovima koji su trebali igrati Mini ligu, a Lovćen iz 4 utakmice ?Ko o čemu – vi opet o nekakvim matematičkim kalkulacijama, teorijama i zavjerama.Pozivam vas zato da još jednom analizirate odluke rukometnih saveza u Evropi nakon pandemije Covid 19. Uporedite ih sa odlukama donesenim od strane RSCG i uvidjećete svoju grešku.

Titulu, kažete, ne biste prihvatili.Da vam vjerujemo? Što ćemo sa jedinom titulom vašom, onda? Osvojiste je u prvenstvu tokom kojeg je RK ” Budvanska Rivijera Budva ” bila izbačena, u sred lige. Bili bi prvi, da nije došlo do toga? Smetalo vam je to tada, znam. Toliko da ste meni, istina diskretno, zahvaljivali na tituli. Čudo jedno. Imate iste aršine, zar ne? Tada nije nikome palo na pamet da pravi kontrukcije što bi bilo da je bilo. Sjetite se da vam je Lovćen tada sportski pružio ruku i stao u odbranu osnovnih principa rukometnog sporta.

I hvala vam na lijepim riječima o Lovćenu, u čiju je priču utkana istorija crnogorskog muškog rukometa. U tom se duhu, rado se i ja i svi iz Lovćena sjecamo i istorijskih utakmica odigranih u dvorani “Župa” krajem osamedesetih godina prošlog vijeka. I tada i danas, kao sto to u Lovćenu radimo svih ovih decenija sa nesmanjenom ljubavlju, nekad sa više, a nekad sa manje problema, ostajemo posvećeni rukometu.Dodatno, da budemo sasvim jasni-raduje nas što prije par godina novosnovani privatni klub RK ”Partizan 1949” želi da baštini nasljedje nekadašnjeg tivatskog kluba. I na tom putu vam želimo svu sportsku srecu. Očekujemo vas i iduće sezone, da dok branimo još jednu titulu u nizu, vama i Komovima čestitamo na stalnom napretku.

Ponosan na nas Lovćen, na našeg velikana, kako to dobro rekoste, a ponosan i na one od kojih sam učio, od kojih učim i od kojih cu učiti, sve vas puno pozdravljam, uz iskrenu želju da u najavljenoj prijateljskoj utakmici sa Komovima prikažete dobru igru. Živjeli!”, ističe u saopštenju predsjednik Lovćena Vido Đakonović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
STERONBOJ!
Gost
STERONBOJ!

Ne piskaraj Vido no se pokazi na terenu ako smijes i dokazi da ste najbolji i svi ce vam pruziti ruku, sportski. Ne budi sada licemjeran i kako ti rece sa duplim arsinima. Prvi si se ti bunio na prvu odluku saveza i kad je odluka promijenjena u vasu korist ocekujes da drugi sada cute, kako da ne… Vrlo dobro… Više »

Duh
Gost
Duh

Kako rece cuveni Lino Cervar, ekipa iz dvije ulice sa Cetinja, puno nam daje a malo dobijaju za sav trud koji ulazu

Micko
Gost
Micko

Klub za respekt, drzava treba da ga podrzi jer nam daju najvise, zasluzuju bar dvoranu, svake godine Lovcen napusti po 5 igraca i opet su prvaci, zapitajte se dje grijesite da bi isli njihovim stopama

Rovcanin
Gost
Rovcanin

Sto se tice muskog rukometa u CG RKLovcen je br 1 klub koji najvise daje, sve selekcije od petlica, mladjih pionira, pionira, kadeta, sve imaju, strucan rad veci niz godina, puno daju teprezentaciji, pojavljuju se na svim velikim turnirima u regionu, e sad mozemo da ih volimo ili ne volimo, za respekt su, a budzet kluba manji od pojedinih klubova… Više »

Czcz
Gost
Czcz

Vi ste jedno vrijeme ulagali milionske budzete u zenskom rukometnom klubu iz Pljevalja i zapostavili svoj brend , nekolke godine niste se ni takmicili u ligi seniori, nekolke godine i kad ste izborili plasman prvoligasa niste prihvatali da igrate nego ste ostajali u dr ligu iz samo vama znanih razloga

Lovcen
Gost
Lovcen

Svarcer, generacija 90 godista to je 2005 -06 godina jos uvijek je bila zajednicka drzava dje ste vi imali prednost za razliku od Cetinjana

Yyy
Gost
Yyy

Mora se grb voljet za koji igras i pjevat himna kad dodjes u svoju reprezentaciju

Švarcer
Gost
Švarcer

Prvi prvoligas u SFRJ je bio RK Rudar Pljevlja. Bio sam akter mnogih rukometnih sezona na terenu u Crnogoj Gori, i od kadetskih dana sam bio svjedok da rukometasi iz svih crnogorskih gradova su diskriminisani i na margini u odnosu na Cetinje. Pogotovo u reprezentaciji, mislim sa je to jedan od razloga zasto nas je rukomet tu dje je. Od… Više »

Švarcer
Gost
Švarcer

Prvi prvoligas u SFRJ je bio RK Rudar Pljevlja. Bio sam akter mnogih rukometnih sezona na terenu u Crnogoj Gori, i od kadetskih dana sam bio svjedok da rukometasi iz svih crnogorskih gradova su diskriminisani i na margini u odnosu na Cetinje. Pogotovo u reprezentaciji, mislim sa je to jedan od razloga zasto nas je rukomet tu dje je. Od… Više »

Send this to a friend