Rukomet

Lovćen juri duplu krunu

Rukometna sezona broji posljednje sate – Tivat će, baš kao i prije dvije godine, biti domaćin završnog turnira za rukometaše i rukometašice.

Za razliku od ženske konkurencije, gdje Budućnost očekuje samo rutina na putu do novog pehara, u konkurenciji rukometaša očekuje se još jedan istinski spektakl, koji će dati odgovor da li će Partizan poslije dvije godine opet osvojiti trofej Kupa ili će Lovćen sezonu za pamćenje krunisati duplom krunom.

Rukometaši Partizana ostali su bez titule koju su osvojili prošle sezone. U veoma zanimljivoj sezoni, nakon velike borbe spremniji i jači je bio Lovćen koji je stigao do trona, prvi put poslije 2015. godine.

Tivćani su preboljeli šampionat, a sve misli odavno su okrenute Kupu. U polufinalu snage će odmeriti Partizan i Jedinstvo, odnosno Lovćen i Ivangrad.

“Svjesni smo što nam znači ovo. Svim srcem želimo da Partizan i treću godinu zaredom uz plasman u Evropu, sezonu završi sa peharomu rukama. Lovćen brani trofej, Lovćen nam je uzeo titulu, ali sada ne želim da pričam o timu sa Cetinja jer smo fokusirani na duel sa Jedinstvom i plasman u finale”, naglasio je Nemanja Drakulović.

Ubojiti bek Partizana okrenuo sa na duel sa Jedinstvom, kojeg su Tivćani savladali već četiri puta ove sezone.

“To ne mora ništa da znači. Kup je specifično takmičenje i iznenađenja se često dešavaju. Pored toga, tokom šampionata smo dobro naučili lekciju. Poraženi smo od Komova, a sa istim timom smo odigrali neriješeno. PomenUti remi uz probleme koje smo imali sa povredama, je i te kako uticao na epilog u trci za titulu. Opuštanje je zabranjena riječ. Verujem u sebe i saigrače i nadam se da ćemo uz pomoć navijača uspjeti da stignemo do trofeja u Kupu”, naglasio je Drakulović.

Za krunu sezone

Lovćen je osvojio titulu i to dominantno – na 16 utakmica ostvarili su 15 pobjeda. Ipak, odmah nakon osvojenog pehara, u prijestonici su se fokusirali na Kup.

“Nije nam išlo u prilog što je pauza 15 dana, jer smo bili u sjajnoj formi, ali smo nastojali da j e tokom dva mikrociklusa zadržimo i u idealnom raspoloženju dočekamo finalni turnir. Želimo da peti putu istoriji osvojimo duplu krunu, mada svjesni smo da neće biti lako. Kup je takvo takmičenje gdje nema favorita, jer presudi loš, odnosno dobar dan, ali bilo bi idealno kada bi sjajnu sezonu krunisali trofejom, odnosno duplom krunom”, podvukao je trener Lovćena Zoran Abramović.

Send this to a friend