Rukomet

Majda Mehmedović: Radimo kvalitetno, najbolje će poći u Tokio

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore se uveliko priprema za Olimpijske igre u Tokiju.

Majda Mehmedović, jedna od najiskusnijih, dobro zna koliko je ovo zahtjevno ljeto.

“Pripreme su uvijek teške. Prve dvije sedmice fizički su bile najteže, ali smo ih dobro odradile. Nisam u to sumnjala, kao ni u dobru atmosferu. Pripreme teku dobro, ide onaj ljepši dio, sa više rukometa”, rekla je Majda i nastavila:

“Veoma je važno što smo kompletne, drago mi je što je to slučaj poslije duže vremena i da ima prostora da radimo i da se uvježbamo. Sve koje smo ovdje želimo da budemo dio tima za Tokio. Svaka se bori, ali je najvažnije da se radi kvalitetno, a najbolje će putovati u Tokio. Svi su navikli da dajemo maksimum na svakom takmičenju, što ćemo uraditi i na predstojećim Igrama. To nije upitno”.

Olimpijske igre za nju nisu ništa novo.

“Na prethodnim Igrama sam bila mlada i neiskusna, sada sam uz Jovanku jedna od najiskusnijih igračica. Taj teret malo postoji, ali smo se kroz karijeru navikle na mnoge stvari koje prate sportistu. Imamo jaku grupu, a na Igrama su svi rivali zahtjevni. Idemo korak po korak, spremićemo se dobro. Generalno nam najteže padaju utakmice sa ekipama koje nisu iz Evrope. Manje ih poznajemo, ali ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe i graditi formu”.

Milena Raičević se vratila u nacionalni tim.

“Čast je što sam opet tu, nakon toliko vremena. Ali, prije svega, važni su veliki rad i odricanje. Mnogima od nas nije prvi put da se pripremamo za Olimpijske igre i znamo koliko je težak put. Zato i vjerujem da ćemo se spremiti na najbolji mogući način”, kazala je Raičevićeva.

I ona ima mnogo iskustva kada su velika takmičenja u pitanju.

“Sa prethodna dva nastupa na Igrama nosimo dva potpuno različita iskustva. U Londonu je bilo fenomenalo i nikada nećemo zaboraviti 2012, ali Igre u Rio de Žaneiru treba da nam budu nauk za Tokio, prije svega da znamo što treba, a što ne treba da radimo. Treba da nađemo sredinu i od prvog dana, odnosno od prve utakmice, da krenemo maksimalno i podižemo formu, a onda je uspjeh zagarantovan”.

“Lavice” treniraju u Podgorici, a od 5. do 8. jula ih čeka turnir u Erdu, gdje će igrati sa Mađarskom i Brazilom.

Na OI startuju 25. jula protiv Angole, a rivali u grupi su još Japan, Norveška, Južna Koreja i Holandija.

Send this to a friend