Rukomet

Majda i Neagu opet lete ka vrhu

Prije tri godine Budućnost je “pregazila Evropu, a jedno od glavnih oružja u armiji Dragana Adžića bila je leteća lijeva strana na kojoj su se nalazile Majda Mehmedović i Kristina Neagu. Njih dvije više ne nose plavo-bijeli dres, ali ih je ove sezone ponovo “spojio CSM Bukurešt. Iako je još rano govoriti o novom osvajanju vrha Starog kontinenta, Majda i Neagu su i u svom novom klubu pokazale da su na pravom putu… Uostalom, u glavnom gradu Rumunije na startu glavne runde Lige šampiona “razbijen je i šampion Evrope Đer 28:22.

“Mislim da imamo jako kvalitetnu ekipu ove sezone, tako da i bez ove pobjede nad Đerom nas vidim na fajnal-foru i iskreno sa ovakvom ekipom sve ispod toga bih smatrala neuspjehom, rekla je Majda za Dnevne novine. “Jako je bilo bitno što smo ovaj drugi dio sezone otvorili na ovaj način, tačnije pobjedom. To smo ostvarile i to me jako raduje.

Dovoljno je samo da se pogledamo

Neagu je na meču sa Đerom sedam puta tresala mrežu, a Majda je sa tri pogotka pokazala da je povreda zbog koje je propustila Svjetsko prvenstvo iza nje.

“Kristina i ja smo i u Budućnosti imale jako dobru saradnju. Tako da smo u Bukureštu samo nastavile da radimo ono što najbolje znamo, objasnila je Majda.

A kakva je ta saradnja vidjelo se upravo u duelu sa prvakom Evrope, kada je Neagu sjajnom asistencijom pronašla Majdu, a naša reprezentativka iz cepelina efektno savladala Norvežanku Kari Grimsbo.

“To su godine igranja zajedno. Nama je sada dovoljno samo da se pogledamo i da razumijemo šta jedna od druge želi na terenu, jasna je Majda.

Krenuće Budućnost u gostima

Naše lijevo krilo i dalje prati svoju prvu ljubav i igre Budućnosti u Ligi šampiona, gdje plavim damama ne ide baš u gostima…

“Budućnost je igrački jako mlada, tako da vjerujem da će joj krenuti i u gostima, bez dileme je Mehmedović. “To su moje cure koje znam kako grizu na terenu i kako se bore, pa tako i znam da će iz utakmice u utakmucu igrati sve bolje.

Četvrtfinale? Uželjela sam se Morače

Tek je krenula druga faza Lige šampiona, ali kako sada stvari stoje vrlo je moguć scenario po kojem će se CSM Bukurešt i Budućnost sudariti u četvrtfinalu.

“Dalek je put do četvrtfinala, ali bože moj ako dođe do tog duela neka pobijedi ko bude bolji. Od kad sam otišla u Bukurešt nisam igrala u ‘Morači’ tako da sam se malo i uželjela te vrele atmosfere, poručila je na kraju Majda.

Muški i ženski trener

Prvi put u seniorskoj karijeri trener Majde Mehmedović je jedna dama… Radi se o Hele Tomsen, koja je ove sezone stigla u Bukurešt. Inače radi se o Dankinji, aktuelnoj selektorki Holandije.

U mlađim kategorijama sam imala ženske trenere Tatjanu Jerominok i Marinu Gricenko, tako da nije prvi put, ali od svakog trenera može da se nauči nešto ako je igrač spreman da uči. Raduje me da imam i ovo iskustvo rada sa Hele”, istakla je Majda.

 

Send this to a friend