Rukomet Budućnost u Ljubljani traži početak lijepe priče za glavnu fazu LŠ

Majda vidi dobre stvari

Budućnost je juče stigla u Ljubljanu, treniraće sa Krimom i za vikend odigrati mečeve Regionalne lige sa domaćinom i Jagodinom.U posljednjim provjerama pred start glavne runde Lige šampiona “plave” će takmičarski dio forme brusiti na ovaj način. Istina, u uvodni dio rukometa ulaze iz bazičnog dijela priprema i testiranja koja su mogla da zadovolje stručni štab.

“Poslije Svjetskog prvenstva uslijedio je mali odmor, a nakon toga smo počele da radimo jako i odradile taj prvi dio bazičnih priprema slično kao i ljetos, uz sva moguća testiranja trčanja i snage. Iza nas je dobro odrađen posao, a od danas počinje pravi rukomet, što me raduje. Sve je drugačije kada nema utakmica. Tako da, bukvalno, krećemo od nule da gradimo takmičarsku formu do početka Lige šampiona. Čekaju nas kvalitetne utakmice i rad sa Krimom što me raduje, jer je ovaj tim u sistemu, sa čvrstom odbranom što će nama koristiti za dobar uvod i za ostalo”, istakla je Majda Mehmedović.

Krim je protivnik Budućnosti u glavnoj rundi Lige šampiona.

“Krim je ekipa koju najbolje poznajemo. Generalno, niti oni mogu da budu iznenađeni sa nekom našom igram, niti mi njihovom. Tokom cijele sezone igramo i treniramo sa njima, bez obzira što ćemo igrati Ligu šampiona mislim da ova utakmica ne može da sakrije ili pokaže previše”.

“Plave” će 25. januara u Podgorici glavnu fazu otvoriti duelom protiv mlade ekipe iz Švedske. Neopterećen rezultatom Savehof bi mogao ozbiljne probleme da napravi.

“Možda najviše treba obratiti pažnju na švedski tim koji je neke ekipa iznenadio i pokazao dobru energiju. Mladi su, sa izvanrednom bekovskom linijom, ne smijemo ih potcijeniti. Uglavnom pobjeđuju šutevima sa spoljnih linija”.

Cilj Budućnoti je najbolja forma za Đer. Koliko je realno očekivati do 1. februra da “plave” dođu do najbolje takmičarske forme, uz konstataciju da Đer još nije stigao do vrhunske igre.

“Đer godinama trenira, gradi igru za završni turnir. Sve do maja djevojke i trener rade fenomenalno i kroz domaću ligu podižu formu brže i bolje. Očekujem dobru utakmicu sa njim. Ljetos smo ih pobijedili, ali to ne smije da nam zamagli oči. Đer je Đer i protiv njih uvijek treba biti maksimalan”.

Naša reprezentativka vjeruje u još bolje izdanje.

“Uvijek vidim šansu za napredak. U grupnoj fazi je bilo utakmica u kojima smo bile bolje u odbrani, negdje i u napadu, ali nijesmo došle do forme da smo u oba segmenta sto odsto. Vjerujem da ćemo do 1. februra, uz kvlitetan rad i fokus u odbrani, poremetiti i malo zagorčati lijep osjećaj igračicama Đera na terenu. Odbranom koju igramo i energijom sa kojom se krećemo, možemo da poremetimo bilo koju ekipu”, tvrdi Majda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Buducnost1svije
Gost
Buducnost1svije

Samo naprijeddddd plave moze te vi to izguracete do finala lige sampionaaaa!!!

Send this to a friend