Rukomet

Manje grešaka recept za uspjeh protiv Meca

foto: zrkb.me

“Loša vraćanja skupo su nas koštala. U nedjelju moramo i želimo da popravimo i ovaj segment igre. Prije svega, ne smijemo i nećemo da dozvolimo sebi onoliki broj tehničkih grešaka, zbog kojih smo u drugom poluvremenu izgubili od Meca u Francuskoj”, kazala je Đurđina Jauković, bek Budućnosti, pred derbi četvrte runde grupne faze Lige šampiona.

Sve je poznato, jasna je Jauković.

“Probaćemo i mi da lakim golovima dođemo do prednosti. Svaka od igračica Meca zna da odgovori zadacima u odbrani. Imamo recept, znamo kako smo ih zaustavili u pozicionoj odbrani i prošle godine u Podgorici zadržali na 18 golova. Spremni smo za sve, čak i na igru sedam na šest. Smatram da imamo spremne odgovore na njihov individulni kvalitet.”

Fizička kondicija, kaže Đina, nije uticala na slabiji osjećaj prilikom vraćanja.

“Snage imamo, a sve da smo znale da ćemo da napravimo grešku i da smo na vrijeme krenule da trčimo u odbranu, teško da bismo ih zaustavile. Krila i bekovi Meca su vrhunski. U kontri ne trči jedan, već tri-četiri igrača istovremeno. U prvoj utakmici Mec nam je dao nekoliko golova tek što bismo stali u odbranu. Zajdi je dala gol iz koraka, Smits prolazila široko… Laki gotovi su ih vratili u život. Praktično su u drugom poluvremenu brzom igrom uspjele da se izjednače sa nama, a mi smo se, bukvalno, mučile poluvrijeme da bi napravile razliku. Mec ozbiljnije djeluje nego prošle godine. Nijesu brzoplete, do posljednjeg čekaju šansu u napadu. I za takvu igru imale smo odgovor, bile strpljive i zbog čega smo više cijenile osvojenu loptu. U pozicionoj odbrani nijesmo imali problema, nadam se u nedjelju da ćemo tranziciju podići na nivo i doći do nekih lakših golova.”

Budućnost je u dosadašnja tri kola upisala pobjedu i dva poraza, a Mec dvije pobjede i remi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milojka
Gost
Milojka

SREĆNO, PLAVE!

Navijac
Gost
Navijac

Stara prica,po malo postajete dosadni.igra se stari i dosadni rukomet.pratio sam budusnost 40g..ali mora se igrati savremeni rukomet.sa igracicom manje, nema zamjena golmana??? (Jer svakako primamo gol sa igracicom manje) trener je dosta kriv. I dalje cu vas pratiti,ali ucinite nesto da to primijetimo.(da dodjemo u salu)srecno!

Send this to a friend