Rukomet

Meč godine u “Morači”: Ovo se čekalo cijele sezone

Klasik, sudar vječito gladnih velikana, 120 minuta borbe za najveću pozornicu, za svijetla Budimpešte… Vrijeme je za četvrtfinale Lige šampiona.

Rukometašice Budućnosti u nedjelju (19.00h) dočekuju Larvik. Okršaj sa norveškim gigantom biće u Morači za mnoge dame koje su prethodnih godina pisale najsjajnije stranice istorije kluba iz Podgorice, pošto na kraju sezone odlaze iz Budućnosti.

“Došle su konačno te utakmice koje čekamo godinu”, poručio je trener dvostrukog šampiona Evrope Dragan Adžić.

Prethodnih sezona Budućnost je sa prvog mjesta čekala četvrtfinale, obično protiv laganog protivnika, sada se sve promijenilo. Budućnost je dobijala velike mečeve, ali je i gubila u glavnoj rundi, pa je u nokaut fazu ušla sa treće pozicije.

Sve to joj je i donijelo dvomeč sa Larvikom.

“Znali smo na početku sezone da nas u četvrtfinalu čeka najteži protivnik do sada, spremali smo se čitave sezone sa usponima i padovima i vjerujem da su nas porazi ojačali – vjerujem da ćemo biti na visini zadatka”, istakao je Adžić.

Prije pet godina Budućnost je u polufinalu srušila Larvik, a kasnije protiv Đera zgrabila istorijsku titulu šampiona Evrope, da bi 2015 . istog rivala savladala u finalu Lige šampiona.

“Očekujemo punu ‘Moraču’, vjerujem da publika pamti i to polufinale kada smo uspjeli da pobijedimo Larvik i kasnije osvojimo prvu Ligu šampiona”, prisjetio se Adžić.

“Imamo iskustvo igranja protiv njih i njihovog sistema u ovom sastavu. Vjerujem da će nam sve to pomoći da budemo pravi. Ne treba puno trošiti riječi o Larviku, dovoljno je znati koliko su iskusna ekipa”, rekla je Katarina  Bulatović.

“Imaju stvarno odličan sistem, a mi smo ih maksimalno spremili, mislim da neće imati čime da nas iznenade. Najbitnije smo mi – kada igramo kao što znamo mislim da tada nemamo pravog protivnika”.

Ni sada neće biti kapitenke Milene Raičević i mlade Đurđine Malović, dok su ostale povrijeđene igračice (Zokebi de Paula, Biljana Novović i Suzana Lazović) počele da rade sa ekipom.

Vrijeme je za punu Moraču

Važnost meča, ali i činjenica da će mnoge velike rukometašice Budućnosti posljednji put istrčati na parket “Morače” dovoljni su razlozi da podgorički hram rukometa konačno bude pun.

“Toliko godina smo zajedno i svi želimo da se ova sezona završi na najbolji način, a igračice koje idu žele da se oproste od Budućnosti na najljepši način”, poručila je Katarina Bulatović, dok je Kristina Neagu dodala.

“Želim da uživam sa mojim timom u ovoj posljednjoj sezoni, bolje reći želimo zajedno da uživamo u ovom momentu”.

Send this to a friend