Rukomet

Meč istine za “lavice”, Srbija na putu ka snu zvanom medalja

foto: http://germanyhandball2017.com

Najvažniji meč na Svjetskom prvenstvu crnogorske rukometašice odigraće danas protiv Srbije.

Duel nokaut faze odlučiće da li će ekipa Pera Johansona nastaviti dalje, možda i do odličja, ili će osmina finala i na ovom prvenstvu planete biti krajnji domet “lavica”.

Poslije savršenog starta i ubjedljive pobjede nad Danskom, uslijedila je još jedna dobra igra i poraz u finišu od olimpijskih šampionki Ruskinja.

Međutim, potom je uslijedio šokantni poraz od Japana, pa mučenje do završnice protiv Tunisa i drama sa Brazilom, koja je imala srećan kraj po naše rukometašice.

Danas “lavice” nemaju pravo na grešku, ukoliko žele da nastave da sanjaju prvu medalju na prvenstvima svijeta.

“Nema mnogo priče pred utakmicu sa Srbijom. Potrebno je samo da odigramo odbranu na visokom nivou, kao što smo to radile u prijateljskim mečevima sa njima uoči Svjetskog prvenstva”, poručila je Đina Jauković, jedna od junakinja remija sa Brazilom koji je “lavicama” donio osminu finala.

Srbija je sa druge strane sa novim selektorom Ljubom Obradovićem odigrala veoma dobro u grupnoj fazi i osvojila prvo mjesto. Bez poraza su Dragana Cvijić i drugarice došle u poziciju da igraju sa Crnom Gorom za plasman u četvrtfinale.

“Svako ima svoje adute. Imamo želju da nastavimo dobar niz. Bili smo konstantniji na ovom takmičenju što mi daje nadu za optimizam da možemo da izađemo kao pobjednici. O njihovim kvalitetima ne bi trebali da pričamo. Na nama je da se suprostavimo na najbolji mogući način, i u odbrani, i u napadu”, poručio je Obradović.

Crna Gora i Srbija igraće danas od 17.30.

Pobjednik će u četvrtfinalu na pobjednika duela Mađarska – Francuska, koji će početi u isto vrijeme.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tata-Mata
Gost
Tata-Mata

Možete li mislit’ kako ovi Novljani i tzv. Bokelji pate u državi Crnoj Gori? Srbija ih je pozdravila, moraju da imaju crnogorske pasoše, zovu se Srbima, navijaju za Srbiju, traže posao u Crnoj Gori, đeca im uče po crnogorskom sistemu, zarađuju od crnogorskog turizma; ne od srpskog, 90% njih zakida državu za PDV, doprinose i sl… Tako je to kad… Više »

Zonjash
Gost
Zonjash

Zauvjek 🇷🇸

Dps omladina
Gost
Dps omladina

podrska nasim partijskim koleginicama u vecerasnjoj utakmici protiv srbije.

Na kurac
Gost
Na kurac

Idemoooooooo 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸Pola prave CG navija za vas a ne za privatni dps tim

BokaKotorska
Gost
BokaKotorska

Samo Srbija

Bokelj
Gost
Bokelj

Ja sam u jedno siguran veceras nas 50 iz jednog primorskog grada navijamo za Srbiju u mojoj kafani….posto ja pricam srpski i nemam pojma sta znaci ‘e vivia’ tako je i ne mogu navijat za privatnu ekipu pa kako god…srce ide dje mu milije….

Tata-Mata
Gost
Tata-Mata

Pa što ne držiš kafanu u Srbiji brale?
Koja je to kafana, da se vidi plaća li ti srce PDV redovno ođe?

Klara
Gost
Klara

Preseli se u komsiluk sa svih 50 drugara bit ce bolje i vama i nama sigurno

Beli
Gost
Beli

Verovatno je taj lokal u malom mjestu pored Kotora zvanom Dobrota, u bolnici za psihijatriju pošto je tamo mjesto onima koji navijaju protiv svoje države. Ali se uzalud liječite jer od toga nema lijeka.

Beli
Gost
Beli

Vjerojatno je ta kafana u okviru psihijatrije u Dobroti đe se bezuspješno liječe takvi kao ti što navijaju protiv svoje države. Nažalost moram vas razočarati jer za tu bolest nema lijeka

HercegNovljanin
Gost
HercegNovljanin

I jedno 80 % Herceg Novog je uz Srbiju

Bestija
Gost
Bestija

I neka gori Herceg Novi, hej-hej-hej…

Radovici
Gost
Radovici

Ti navijas protiv svoje zemlje a ne za Srbiju. I ja volim Srbiju, narocito ovu selekciju pod vodjstvom sjajnog selektora i covjeka Obradovica, koji je bio do juce nas selektor. Ali eto, igra protiv moje zemlje, pa cu ovaj put zeljeti pobjedu svojoj zemlji.

HNovi
Gost
HNovi

Ajmo Srbija

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ti stvarno imas problem !
Zali boze sto nrmas svoje drzave ti si izgubljen u vremenu !
Al to je bolest kad pored svoje drzave navijas za komsije !
To je isto kao da da navijas za sestru da ti spava sa komsijom xaxxaax

HNovi
Gost
HNovi

Ma Srbija breeeeeeeeeeee

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ne sestru nego zenu

biba struja
Gost
biba struja

presudiće kaća, od rođene srbijanke koja igra u dresu strane države, kako to vole reći montenegrini za srbiju, ti isti će tražiti od nje da pobijedi vlastitu državu, kaća će igrati pod velikim opterećenjem, a ni u samoj cg neće biti baš lako, oni koji srbiju ,republiku srpsku i cg vide ko jednu srpsku zemlju bez pravnih međa,koje su nam… Više »

Tata-Mata
Gost
Tata-Mata

Svi su protiv Srbije, samo je Rusija s vama. Drž’te se Srbalji.

MBPljV
Gost
MBPljV

Vi ste pogubljeni nesrecnici, zivite u mitovima i sa mitovima. Nije vam dosta sto ste sve ratove izgubili, sto smo svi od vas pobjegli glavom bez obzira. Opusti se jadan i gledaj to kao sport.

cg 09
Gost
cg 09

Dobijamo 29:23 !

Send this to a friend