Rukomet

Mec tuguje, Budućnost slavi

Od prije dva danaje definitivno Marina Rajčić se vraća u Budućnost, a koliko joj vjeruje klub pokazuje petogodišnji ugovor koji je potpisala za “plave.

Dijete Budućnosti, profilisala se u Mecu u golmana svjetske klase, a u ovoj sezoni, kao jedina i prva na golu, vodila je šampiona Francuske do glavne faze Lige šampiona. Trogodišnji boravak u zemlji svjetskog šampiona donio je Marini, prije svega, sigurnost. To je i pokazala na Evropskom šampionatu u Švedskoj u decembru 2017. godine.

„Sada je sve gotovo. Potpisala sam i proslijedila ugovor. Srećna sam. Moj dom je Podgorica i Crna Gora“, kazala je za Arenu Rajčić.

Da li je teško bilo pregovarati sa bivšim sadašnjim klubom?

„Ne mogu to tako nazvati. Ispoštovali su uslove, bili korektni i mislim da su za svoje dijete uradili sve najbolje. Sigurno ću im vratiti odbranama“.

Kako su ljudi iz Meca reagovali?

„U neku ruku, očekivali su i nijesu očekivali. Pitali su me da li da budu tužni ili srećni. Odgovorila sam im da budu srećni jer se vraćam kući. Zao im je bilo. Rekla sam im da je sve ispalo kako sam željela i zamišljala. Idem kod familije, vraćam se u klub koji najviše volim i možda ću tu završiti karijeru“.

Šta ti je donio boravak u Francuskoj, mlada si otišla u avanturu?

„Mnogo lijepih stvari. Istina, odvajanje je bilo teško, ali na kraju krajeva, samo pozitivne stvari iz Francuske nosim kući. Sazrela sam i naučila sam da se nosim i borim sa stvarima na terenu i van njega. Uživala sam u rukometu. Bilo je potrebno da sve ovo iskusim kako bih postala kompletan golman. Sigurna sam da sa trogodišnjim iskustvom iz Meca mogu da pomognem klubu i reprezentaciji“.

Ali, nije bilo lako?

„Istina, posebno u prvoj sezoni. Novo i drugačije, ali bilo je izazovno. U drugoj godini sam se osjećala već bolje. A ova sezona je idealna. Uživam na golu, nadam se da ću nastaviti da uživam u Podgorici. Žao mi je što se rastajemo, ali, ponavljam, moj dom je Podgorica i Crna Gora.

Koliko brzo ćeš se navići na činjenicu da više nema pakovanja kofera i odvajanja od porodice?

„Znam najbolje kako mi je bilo kada dođem na okupljanje reprezentacije. Sigurno će malo biti čudno, bez pakovanja kofera, rastanaka, ali i lijepo jer ću biti kod kuće i u svom klubu. Jedva čekam nove izazove“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zamalo
Gost
zamalo

Sve ti cvjetalo!

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Bravo Mare. Dom je tamo đe je srce.

ja3
Gost
ja3

bravo curo! ovo je novi pocetak za tebe. dobrodosla i puno srece i uspjeha!

Send this to a friend