Rukomet Budućnost oslabljena u Koprivnici

Mehmedović: Igraćemo u čudnom sastavu, sa djevojčicama u timu

Scenario nije onakav kakav smo priželjkivali, ali idemo dalje, borićemo se i vjerujem da će naše mlade rukometašice igrati bez pritiska i straha. A nema ni razloga, jer su u ovoj i protekloj sedmici bile mnogo bolje od kada su nam se pridružile – ispričala je Majda Mehmedović pred sjutrašnji put za Koprivnicu gdje Budućnost u nedjelju čeka start nove Lige šampiona.

,,Plave“ će bez 11 prvotimki na megdan hrvatskoj ekipi, ali se neće predavati.

“Scenario nije onakav kakav smo priželjkivali i zamišljali. Korona je ostavila velike posljedice, a po prvi put Ligu šampiona čekamo bez jedne pripremne utakmice. Teško je zamisliti kako će sve to izgledati u nedjelju, igraćemo u čudnom sastavu sa djevojčicama koje su u proteklom periodu dale sve od sebe da nam pomognu i koje nijesu ni sanjale da će u ovom godinama da igraju LŠ. Desilo se nešto neočekivano. Situacija je takva kakva jeste, ali šta je tu je, moramo gledati pozitivno na stvari i pokušati da mlađim igračicama pomognemo. Naravno i klubu, jer želimo da prvu utakmicu odradimo na najbolji način. Želimo i zdrave da završimo utakmicu, jer nas i ovako nema dovoljno”, kaže Majda.

Nekoliko iskusnijih rukometašica pomagale su mlađima da uđu što prije u ritam sa manje neodlučnosti.

“Djevočice su talentovane, a sa našim iskustvom pokušale smo da ih oslobodimo. Nadam se da smo im pomogle i vjerujem da će sve ovo za njih biti podstrek za budući period.”

Budućnost nije favorit. U Koprivnicu će trener Dragan Adžić, od iskusnijih računati na Mehmedović, Alison Pino, Andreu Lekić i golmanke Arenhart i Armel Atingre. Tu je i predsjednica Radmila Petrović koja se stavila na raspolaganju timu i biće u sastavu.

“Prvi put u karijeri čekam utakmicu, a nemam viziju kako će ekipa da izgleda. Na osnovu pripremnih mečeva, a koje nijesmo imali, mogla sam neke stvari da pretpostavim. Ništa drugo nam ne preostaje nego da izađemo na teren i damo sve što imamo. Ne znam ni koliko ćemo imati snage… Podravka je odigrala sedam pripremnih utakmica, čeka nas u punom sastavu, sa više prednosti, ali znajući naš karakter nećemo dati na sebe i pokušaćemo da im se suprotstavimo.”

Lijepo mišljenje Majda ima o ekipi za koju nastupa crnogorska reprezentativka Dijana Mugoša.

“Ove godine su jači. Igraju brži rukomet, sa manje nedostataka u odnosu na prošlu sezonu. U napadu su najviše napredovali u tranziciji i kontrama. Nadam se da nas neće pretrčati, a mi moramo pametno da igramo”, ističe crnogorska reprezentativka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Elektra
Gost
Elektra

Neka se kali ta mladost, nema se prilika da se igra sa takvim imenima svaki dan-one su odrasle gledajuci vas 🙂

Samo naprijed

JABLANKO
Gost
JABLANKO

I mladi nekad moraju dobiti priliku…neka je sretno….glavu gore

Send this to a friend