Rukomet Reakcije nakon turnira u Danskoj

Mehmedović: Ovo je realna slika, koju ćemo se popraviti

foto: Stefan Ivanović

Nakon učešća našeg nacionalnog tima na turniru ,,Zlatna liga” u Danskoj, prvo što upada u oči je gol razlika 99-64!

,,Lavice” su izgubile sva tri meča, objektivne okolnosti su uticale na slabija izdanja protiv Francuske, Danske i Norveške, a ogroman broj tehničkih grešaka (dvocifren), u velikoj mjeri odrazio se na rezultat.

“U nezgodnom trenutku smo se skupile i to nakon dužeg vremena. Odigrale smo izuzetno težak turnir, a protivnici su nam bile najjače reprezentacije na svijetu. Francuska, Danska i Norveška nastupale su u najjačem sastavu što je bio dodatni izazov za nas. Kažem: u nezgodnom trenutku je stigao turnir, ali, sve u svemu, mislim da je curama, bez obzira na lošu igru ili na loš rezultat, bilo važno da igraju, jer nijesmo dugo bile zajedno. Ovo je naša trenutno realna slika, na koju je uticalo više faktora. Prije svega u Danskoj nijesmo igrale u najjačem sastavu i mnoge reprezentativke, zbog poznate situacije, nijesu još uvijek sto posto spremne. Dobro stvar je što smo sve igrale i što je, uprkos lošim stvarima, bilo i onih dobrih koje u budućnosti moramo da zadržimo. Vidjeli smo koliko nedostataka imamo i sada znamo na čemu treba da poradimo”, kazala je Majda Mehmedović.

Donekle su utisak izabranice Pera Johansona popravile u posljednjem meču sa Norveškom. Mogle su i do iznenađenja, ali promašaji iz dobrih situacija i tehničke greške u posljednjih deset, dvanaest minuta, igračice iz Skandinavije su znale da kazne.

“Iz meča u meč izgledale smo bolje. Ipak smo se okupile nakon devet mjeseci i to oslabljene, što se osjetilo u igri. Ne smatram da je ovo naša prava slika i izdanje, svjesna sam u kakvoj smo situaciji, ali znam da je svaka koja je igrala dala sve od sebe. Sad je ta razlika takva, ove reprezentacije su bolje od nas za deset golova, ali znam i koliko je naše srce. Sigurna sam da ćemo u kompletnom sastavu, sa više bekova, biti mnogo bolje kao što je bilo u Japanu na Svjetskom prvenstvu”, optimista je rukometašica Budućnosti.

Johanson je dosta miksao, igrale su mlađe djevojke, od Sare Gugač, Katarine Džaferović…

“I to je dobro, selektor je svima dao šansu – od najmlađe Gugač do najiskusnije Radičević. Nažalost izgubile smo sva tri meča.”

Mnoge reprezentativke Crne Gore koje su stigle iz Budućnosti preskočile su najvažniji dio priprema zbog korona virusa. Pauza od 35 dana ostavila je ozbiljan trag, što se vidjelo i na izdanja u Ligi šampiona.

“Nadam se da nas korona sljedeći put neće sputati i da ćemo biti u punom sastavu i okrenuti se pozitivnim stvarima. Nastavićemo i dalje jako da radimo za ono što nas čeka u budućnosti”, poručila je Mehmedović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Prijateljske utakmice i jesu za miksanje tima i davanje sansi mladjima.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ljepotice 😍

Send this to a friend