Rukomet

Mehmedović za CdM: Odgovara mi brži rukomet, ove godine želim medalje

Kada je zdrava i u formi, jedna je od najboljih rukometašica svijeta na svojoj poziciji. Pokazala je to i na nedavno održanom Evropskom šampionatu u Francuskoj, pa se njeno ime zasluženo našlo u idealnoj postavi završnog turnira.

Treće mjesto na prošlosezonskom fajnl-foru Lige šampiona u dresu Bukurešta i deveta pozicija s nacionalnim timom na prvenstvu Starog kontinenta nisu rezultati koji mogu zadovoljiti Majdu Mehmedović, koja uvijek stremi najvišim ciljevima.

A, da bi ih dosegla, neophodno je da se poklope mnoge kockice…

“Saznanje da je moje rame zdravo i da mogu nastaviti s rukometom tamo gdje sam stala je definitvno moj najdraži momenat u 2018. godini. S druge strane, rezultatski – ne žalim ni za čim. Sve što je bilo loše je jedna velika škola, a sve što je bilo dobro jedna velika uspomena”, ističe Majda u intervjuu za CdM.

Mehmedović je zbog povrede propustila Svjetsko prvenstvo 2017. godine, ali je 12 mjeseci kasnije bila u stanju da pomogne reprezentaciji Crne Gore na šampionatu Evrope. “Lavice” su na kraju bile daleko od sanjane medalje…

“Mislim da smo dale sve od sebe od prve do poslednje utakmice. Eto, da smo bile u nekoj drugoj grupi možda bi sve bilo drugačije, ali ko zna zašto je to dobro!? Ispostavilo se da je naša grupa, s Francuskom i Rusijom, iznjedrila finaliste. To znači da možemo da se nosimo sa svima. Smatram da smo dokazale da vrijedimo, jer nas niko nije nadigrao”, ocijenila je rođena Baranka nastup na EP.

Ljubitelji rukometa od nezaboravne 2012. godine čekaju novi uspjeh “lavica”. Crna Gora je uvijek jedan od favorita iz sjenke, međutim medalje izostaju.

“Smatram da imamo budućnost. Sada je naš put malo teži, ali ne zovemo se ‘Lavice’ bez razloga”, kaže 28-godišnje lijevo krilo.

Našu selekciju u 2019. godini očekuje Svjetsko prvenstvo u Japanu. Viza još nije izborena, potrebno je eliminisati Češku u junskom baražu.

“Mi svakog rivala cijenimo. Svi se na terenu bore. Češka je ekipa koja se ne smije potcijeniti. Kao i na svim utakmicama moramo imati ozbiljan pristup i dati sve od sebe”, izjavila je igračica Bukurešta.

Rukomet se značajno ubrzao u posljednjih nekoliko godina…

“Meni lično ovaj moderniji rukomet više odgovara. Ljepši je za gledanje, pritom i uzbudljiviji”, otkriva ona.

Njen Bukurešt je malo oscilirao u prvoj fazi Lige šampiona, ali ono pravo tek slijedi. Rumunski predstavnik ima drim tim, ali kvalitet je značajno umanjen zbog povreda Kristine Neagu i Amande Kurtović.

“Mi smo sada u ozbiljnom problemu, mada i bez njih dvije naš cilj ostaje isti. Sada imamo motiv više da se borimo. I nadam se da ćemo uspjeti da osvojio pehar elitnog takmičenja”, izjavila je Majda, koju smo upitali za najozbiljnije kandidate za plasman na fajnl-for.

“U samoj završnici vidim Bukurešt, Đer, Rostov i naravno Budućnost”.

Bukurešt kao grad? Koliko je prijatan za život, kako si se snašla?

“Bukurešt je ogroman grad. U početku je bilo jako teško, ali vec danas, nakon tri godine, sve to izgleda lakše i drugačije. Interesantan grad s’ mnogo opcija. Izuzetno je iskustvo živjeti u tako velikom gradu. Mogu reći samo da je saobraćaj, tj. gužva jedina stvar koju ne volim”.

Želje za 2019. godinu, na sportskom planu?

“Da se okitim medaljom – kako u klupskom, tako i reprezentativnom dresu”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bogoljub
Gost
Bogoljub

Majdu za presjednika !!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Мени убједљиво најдража Лавица. Мајда све најбоље у Новој години!

Bog
Gost
Bog

Ko si ti ?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Један од читалаца ЦДМ -а који је изнио своје мишљење у коментару. Је ли ти проблем?

Bog
Gost
Bog

Jeste , nagovaraš me da budem realan .

U je
Gost
U je

Hahahagbgbhahagbgbgahahaha

Anonimus
Gost
Anonimus

Zar smo Bogu mi interesantni?

Bog
Gost
Bog

Vi patetičari niste naravno .

Djole
Gost
Djole

Dali je moguce da ste konacno prelomili da napokon napisete jedan tekst o Majdi najboljoj igracici nase Reprezentacije.

Željko
Gost
Željko

@Djole Da je Crnogorka ili Srpkinja pisalo bi se stalno! Problem je što je Bošnjakinja iz Bara!! Ali pošto je Bošnjakinja i ima šanse da pročita par redova o sebi jer da je Hrvatica iz Crne Gore ili Albanka iz Crne Gore ne bi nikada vidjela ni riječi!

Djole
Gost
Djole

A mozda je jedino bitno to sto je dobra rukometasica. Dobar covjek dobar drug. Mozda ste ipak vi vise optereceni nego ona ili ovaj portal ko je ko. Mozda je djevojka albanka mozda bosnjakinja kozda crnogorka. Ali je ona prije svega Majda. Djevojka iz Bara. Kao sto su i sve lavice odnekud. Zato batalite nacionalizme.

Bar
Gost
Bar

Majda je Bosnjakinja ka’ jesam li ja Bosnjak. Postena muslimanska porodica, cijenjena i voljena. Nisu oni nikakvi Bosnjaci, nego nase komsije barski muslimani. I Majda je najbolja rukometasica, ali to je sporedno, ona je sjajna djevojka, koja pomaze svojim sugradjanima. Ponos Bara.

Send this to a friend