Rukomet Sjajna sezona je iza bivšeg reprezentativca Crne Gore

Melić blista u 36. godini: Predan sam rukometu kao u početnim godinama karijere

Fahrudin Melić će 22. juna napuniti 36 godina, igra u francuskoj Starligi i dvije sezone zaredom je u anketi renomiranog portala Handnews.fr najbolje desno krilo u drugom po kvalitetu nacionalnom šampionatu u Evropu.

Što to govori?

“Govori o tome da u meni još ima snage, da sam i dalje predan rukometu kao u početnim godinama karijere”, kazao je za Arenu Fahrudin Melić, as Šamberija i nekadašnji reprezentativac Crne Gore.

“Cijelog života trudio sam se da budem profesionalac. Mogu da budem srećan i zahvalan Bogu i ekipi na tome što u poznim igračkim godinama mogu da se pohvalim da sam prije svega zdrav, a ponekad i da odigram dobru utakmicu.”

To “ponekad” se događa često. Dokaz: u nedavno završenoj sezoni u Francuskoj, koja nije kompletirana zbog pandemije korona virusa, bio je prvi strijelac ekipe, a sedmi u ligi postizao je prosječno 5,1 pogodak po meču i imao uspješnost realizacije od 73,91 odsto.

Posjetioci portala handnews.fr dali su mu 1.965 glasova, šest više nego Feranu Soku iz Tuluza. Morten Vium iz Šartrea sakupio je 1.121.

“Uvijek sam bio skroman, pokušavam takav i da ostanem. Zato kažem ponekad, a poslije neka drugi procijene. Guramo dobro, prošla sezona nam je ekipno baš bila uspješna. Završili smo kao treći, osvojili i Kup. Ove sezone smo bili u tranziciji jer smo promijenili nekoliko igrača i platili smo to rezultatski, ali više zbog korona virusa jer su nam dolazile utakmice u kojima smo planirali da uzmemo bodove i budemo koju poziciju iznad. Nije nam se dalo, tako je kako je.”

Čime će se baviti Fahrudin Melić kada za godinu, dvije, možda i tri, završi igračku karijeru?

“Još nijesam počeo da razmišljam o tome. Po prirodi našeg posla svi ostanemo u rukometu, veliki smo “bolesnici” kad je ovaj sport u pitanju. Volio bih da radim sa djecom, da nešto znanja i iskustva stečenih kroz život i rukomet prenesem na mlade generacije, Još nijesam načisto, kad prekinem sa igračkom karijerom sješću, razmisliti i odnijeti odluku”, kazao je čovjek koji je dijelio svlačionicu sa Tjerijem Omejeom, Mikelom Hansenom, Nikolom Karabatićem, Likom Abalom…

Send this to a friend