Rukomet Novi izazov za našeg golmana

Mijušković u San Pablu

Mile Mijušković nije dugo čekao novi klub poslije odlaska iz Sinfina – crnogorski rukometaš potpisao je jednogodišnji ugovor sa San Pablom iz Burgosa.

Iskusni golman iz Nikšića (34) dolazi u tim koji je protekle sezone izborio plasman u Drugu diviziju i ima ambiciju da se odmah popne za još jednu stepenicu i domogne Asobal lige, elitnog ranga u Španiji.

Mijušković je godinama igrao u Asobal ligi za Kangas, Benidorm i Sinfin, ali odlazak u drugu ligu nije korak unazad budući da mu je San Pablo ponudio bolje uslove od prvoligaških klubova sa kojima je pregovarao.

“Sviđa mi se projekat Burgosa, nadam se da ćemo uspjeti da uđemo u Asobal ligu. To je moj i cilj kluba. Došao sam u ozbiljnu rukometnu sredinu, radiću sa Naćom Gonsalesom koji je dobar trener i prvi utisci su da je sve vrlo profesionalno. Zbog toga sam uzbuđen što dolazim”, rekao je Mijušković za klupski sajt.

Crnogorski reprezentativac igrao je i za Sutjesku, Lovćen, Maribor…

“Mile je golman sa odličnom statistikom u klubovima iz najvišeg ranga. Donijeće nam stabilnost na golu i ,,zatvorili“ smo tu poziciju igračem najvišeg nivoa”, kazao je trener Naćo Gonsales.

Send this to a friend