Rukomet

Milena Raičević: Da smo prošle dalje, sve bi nam se otvorilo

foto: https://swe2016.ehf-euro.com/

Srednji bek “lavica” Milena Raičević smatra da je naš tim imao šansu da napravi dobar rezultat na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

“Lako je pričati, a ostaje žal. Da smo samo remi izvukle… Kao i Dankinjama sve bi nam se otvorilo. A onda je sve moguće. I nama je ovo, kao i Dankinjama, isto moglo da se desi”.

kapitenka reprezentacije Crne Gore, nije iznenađena plasmanom Danske među četiri na Evropskom prvenstvu. Ali, jeste igrom koju su Dankinje prikazale u trijumfu nad Rumunijom.

“Primile su samo 17 golova, baš su dobro odigrale. Iznenađena sam da su razbile Rumunke, mislila sam da će biti egal, jer uvijek teško igraju sa njima, a imaju i slabiji skor od njih. Odigrale su stvarno najbolju utakmicu na šampionatu, a ne vjerujem da su Rumunke u Švedskoj imale ovako lošu utakmicu”, rekla je naša reprezentativka.

Za Milenu je Norveška prvi favorit za osvajanje šampionata.

“Očekivano su u polufinalu, ali i Francuskinje su dobre, žao mije što Njemice nijesu uspjele da izbore plasman u polufinale, jer odavno tako dobro nijesu igrale.”

Holandija?

“Imaju dobru ekipu, kao i Norveška, očekivala sam da će se boriti za medalju. Na posljednja tri prvenstva su igrale dobro.”

Da li je bilo još iznenađenja?

“Možda sam samo iznenađena igrama koje su prikazale reprezentacije iz naše grupe. Češka i Mađarska dobro su se borile u Helsingborgu. Praktično ih niko nije nadigrao, a Mađarice su samo sa golom izgubile od Norvežanki.”

Rusija, šampion iz Rija, podbacila?

“U podmlađenom sastavu su stigle i objektivno nijesu mogle da se bore za neku od medalja.”

Niko tako dobro kao Crna Gora nije pružila otpor Dankinjama na EP. Falio je gol, remi, za plasman u drugu fazu. Kako sada gledaš na to?

“Teško je sve ovo gledati gol nas je dijelio od svega ovoga što se dešavalo u drugoj fazi šampionata. Ali, štaje tu je, idemo dalje, sa vjerom da možemo bolje nego što je bilo, da ostanemo, prije svega, zdrave i neće biti problema. Drugačije ne možemo i ne smijemo razmišljati.”

A ko je najbliži trofeju?

“Norveška, dominantna je svih ovih godina, ali može i Francuska da ih poremeti, ima širok krug igračica i praktično su sve na terenu.”

Utisak je da je falilo kvaliteta na EP?

“Nemam takav utisak, suština je da su se ekipe podmladile. Javnost slabije zna neke igračice. Nova imena igraju, na koja rukometni svijet tek treba da se navikne. Zato smatram da je kvalitet ostao, a da su samo došle nove igračice”, rekla je Milena Raičević.

 

Send this to a friend