Rukomet

Milena Raičević o meču sa Larvikom: Ponosna sam, sada želim F4

Milena Raičević

Bio je to meč koji je zastrašio Evropu – i to u pravom trenutku, pred najvažniji dio sezone. Rukometašice Budućnosti “poigravale” su se sa velikanom svjetskog rukometa Larvikom (31:17) i već nakon prvog duela u četvrtfinalu odškrinule kapije Budimpešte. Četvrti put zaredom.

Da uspjeh bude još veći, “plave dame” su sve to napravile bez svog vođe, bez kapitenke Milene Raičević, koja se još oporavlja od operacije tetive.

Sjajnu rukometašicu DN su pitale kako je sve izgledalo iz njenog ugla – ovog puta van terena.

“Iz mog ugla fenomenalno”, jasna je Milena. “Ne znam je li neka četvrtfinalna utakmica do sada ovako ubjedljivo završena. Sa uživanjem i ponosom sam gledala duel sa Larvikom. I prije svega bila sam srećna, jer smo praktično četvrti put zaredom na fajnal-foru. Da je bio neki drugi rezultat bilo bi mi sigurno teško što nisam u timu, ovako nema mjesta tome”.

I ovo je dio sporta

Koliko je inače teško biti van terena i propustiti tako bitne mečeve?

“S obzirom da mi je prvi put da ovoliko vremena odsustvujem mnogo mi je teško da gledam, a nisam dio toga”, iskrena je Milena. “Mislim da bi svakom sportisti bilo teško da je na mom mjestu. Na terenu radiš ono što najviše voliš i raduješ se svemu što se dešava – dio si svega toga. A van terena na kraju si samo posmatrač i ne možeš ni na jedan način da pomogneš iako imaš preveliku želju za tim. Međutim, na kraju i sve to je dio sporta”.

Kakve su prognoze? Da li će Milena Raičević biti spremna za fajnal-for, 6. i 7. maja?

“U početku su bila očekivanja da ću biti spremna za četvrtfinale, ali su se izdešavale neke neočekivane stvari koje su produžile moj oporavak, tako da još ne znamo da li ću uopšte biti spremna za fajnal-for”, objasnila je kapitenka Budućnosti. “Želja mi je naravno da budem u Budimpešti, ali ako moja tetiva ne bude spremna ne smijem da rizikujem. Biće još dosta utakmica za mene – sigurna sam u to”.

Veliki klub, za velike stvari

Sa ili bez Milene – Budućnost je pokazala da je ponovo spremna za velike stvari na završnom turniru…

“Naravno da vjerujem da možemo da napravimo velike stvari, jer smo veliki klub. Samim tim što ćemo se naći četvrti put zaredom na fajnal-foru govori dosta o nama”, smatra Milena.

Dakle, revanš u Larviku ne može donijeti neko neviđeno čudo?

“Mislim da je teško da izgubimo više od 14 razlike i da se ne nađemo u Budimpešti”, jasna je Milena. “Nismo na početku drugog dijela sezone sjajno počeli, ali smo vremenom našli svoju igru koja će biti najbolja tamo gdje će biti i najpotrebnije”.

Nova Budućnost – najveći motiv

Milena će naredne sezone biti kapitenka neke nove podmlađene Budućnosti…

“Već jednom sam bila u istoj situaciji kada sam postala vođa mladom timu – i to je bilo uspješno. Vjerujem da će u narednoj sezoni biti još uspješnije, jer dolaze mlade snage željne i gladne uspjeha. Što je za nas uvijek bio najveći motiv”, zaključila je Milena.

Sa Mecom se nikad ne zna

Da li je bilo iznenađenja u ostalim mečevima četvrtfinala – pitali smo takođe Milenu.

“Većinom su za mene bili očekivani rezultati. Mislila sam samo da će Vardar završiti sa većom gol razlikom, jer je tokom čitave utakmice dosta vodio. Mada i ovo je za njih idealan rezultat”, istakla je Milena. “Mec me je još jednom iznenadio pobjedom nad Đerom (32:31), a vodio je čak pet golova razlike. Sa njima se nikad ne zna – možda i iznenade u Mađarskoj. Bukurešt ima prednost od pet golova, ali protiv FTC-a taj rezultat ne mora ništa da znači. Ipak se u Mađarskoj igra drugi meč”.

Send this to a friend