Rukomet

Milena Raičević sigurno na terenu tek u junu

Budućnost ne može da računa na kapitenku Milenu Raičević za četvrfinalne duele Lige šampiona sa Larvikom.

Vjerovatno će srednji bek ,,plavih“ biti spremnija za fajnal-for, pod uslovom da eliminišu šampiona Norveške na putu za Budimpeštu. Do tada i nakon toga Milena radi smanjenim intenzitetom, nema kontakt sa loptom, a poslije operacije Ahilove tetive (krajem decembra) sve čini kako bi se što prije oporavila.

“Radim vježbe, osjećam nekad manji, nekad veći bol, ali to je normalno za ovu fazu oporavka. Naučila sam da trpim bol, pa nije neki problem. Važno je da se polako i pravilno oporavim, ne žurim, jer ne bi valjalo. A kad bih mogla na teren to niko ne zna. Možda u maju počnem da igram, vjerujem da hoću, ali, opet, iz kluba su mi rekli da je najbitnije zdravlje, najprije o tome, pa onda o fajnal-foru.” – kazala je Raičević.

Ona je prisustvovala svakom treningu reprezentacije Crne Gore. Radila je sa strane, uglavnom je vježbama jačala nogu pod manjim naporom. A ono što je vidjela na terenu pohvalila je.

“Baš sam zadovoljna, bile su odlične protiv Slovenije koja je igrački kvalitetna, čak i iznenađujuće dobro su odigrale obje utakmice. Nevjerovatno je koliko su, prije svega mlađe, napredovale od decembra prošle godine. Fokus je na baraž u junu za Svjetsko prvenstvo.”

Milena upozorava na Bjelorusiju.

“Ako pogledamo na njihove rezultate, čeka nas veliki posao i kvalitetan rad. Prije nekoliko dana pobijedili su Poljsku, a znamo dobro da ova selekcija pripada vrhu. Zato smatram da rezultat dosta govori o njima, anama ostaje da budemo mnogo oprezniji. Mada smo od starta ozbiljno krenuli u priču o baražu. Naš protivnik ima ogromnu želju da nas izbaci, vidi priliku, jer do sada nije učestvovao na jakim takmičenjima.”

S obzirom na to daje baraž za SP u junu, šanse su ogromne da kapitenka ,,lavica“ istrči na teren.

“Sigurna sam da ću biti spremna.”

O budućnosti i obavezama reprezentacije sa Milenom ćemo tek pričati, a o Budućnosti i posljednjim izdanjima, koja su ih vratila u igru za trofej, Milena kaže:

“Druga ekipa. Prije svega iskazana je ogromna želja i energija, u odnosu na utakmice sa FTC-om i Vardarom. Vjerujem da će se igra podići i da ćemo biti bolji, a dolazi period koji je najbitniji.”

Protvnik je po mjeri. Larvik je blistao u glavnoj fazi, posebno u duelima sa Đerom.

“Larvik iznenađujuće dobro igra s obzirom na to da fali Mork koja je bila najbolja, ali bez problema su i to nadoknadili. Sa Đerom, u obje utakmice, bili su fenc menalni. Mislim da opreznije moramo da razmišljamo.”

Činjenica da se revanš igrau Norveškoj, ne umanjuje želju za plasman na F4.

“Uglavnom su se do ove sezone revanši igrali u Podgorici, ali to nije problem za nas. Najhitnije da mirno odigramo, da ne jurimo i ne razmišljamo o velikoj razlici. Možda je nekad bolje prvu utakmicu odigrati kod kuće i osjetiti protivnika protiv kojeg odavno nijesi igrao.”

Na ostale parove četvrtfinala gleda ovako:

“Prije svega, među osam su one ekipe koje su to zaslužile. Mislim da su mnogo jači parovi nego što su bili do sada, bliži fajnal-foru su Đer, Vardar i mi, dok je teško prognozirati ishod meča FTC-a i Bukurešta. Obje ekipe mogu da iznenade. Mislim da će odlučiti bolji dan.”

Send this to a friend