Rukomet

Milena Raičević u ulozi navijača: Nije lako

foto: zrkb.me

Milena Raičević u trostrukoj ulozi gledala je prva dva meča Budućnosti u Regionalnoj ligi, u 2017. godini.

Kao navijač, kapiten i kao igračica sa najdužim stažom (bez prekida) u plavom dresu. Srednji bek „plavih” zbog povrede, operacije, sa štakama je stigla u dvoranu „Verde“, bodrila saigračice i vidjela dobre, ali i one stvari koje se do starta glavne faze Lige šampiona, a ona u to ne sumnja, moraju popraviti.

Preciznije – što prije ispraviti i to u dijelu u kojem dvostruki šampion Evrope dominira. Riječ je o odbrani. Budućnost je od prosječne Podravke primila 29 i isto golova od Vardara, koj i je sa ukupno pet treninga stigao u Podgoricu.

Brzina i greške

Kako komentarišeš brojku od 58 golova koliko je Budućnost primila u prva dva meča RL, uz sjajan učinak sa gola Marte Batinović u pobjedi nad Vardarom?

“Vidno je bilo da odbrana nije bila na nivou na kojem je obično. Ali je napad bio na visokom nivou, odavno nijesmo dali toliko golova. Ali, moramo popraviti odbranu, počeli smo i brže da igramo i onda smo u takvoj igri primili više golova nego što primamo. Vjerujem da ćemo do prve utakmice uspjeti da ispravimo greške, koje su bile, prije svega u defanzivi, da bi mogli da igramo sa Vardarom.”

Koliko te oduševio, ustvari da li te oduševio Vardar?

“Sa praktično dvije po kvalitetu približne postave nastupaju u Ligi šampiona. Nijesam sigurna da li će pokazati više od onoga što su pokazali u tom prvom meču protiv nas. Sa druge strane, mi, praktično, imamo jednu postavu koja je u njihovom nivou. Ostale su mlade igračice. Ali, vjerujem da ćemo iskazati veći stepen koncentracije i strpljenja, naročito u fazi odbrane. U nekim momentima tvoje saigračice bile su nestrpljive u odbrani. Kao da su jedva čekale na kontru, zato su ispadale iz sistema i protivnicima omogućile lake golove.”

Takvu Budućnost javnost ne poznaje?

Istina, ali kao što sam rekla, onda kada se igra brže, manje se razmišlja o odbrani i potpuno je drugačija igra. Zato od 29.januara moramo strpljivije da igramo u odbrani, prije svega mnogo agresivnije, jer je toga falilo u ove dvije utakmice. Igrale smo na taj način ranije i to dobro, dakle znamo da igramo, tako da vjerujem da ćemo uspjeti do početka glavne faze Lige šampiona da posložimo kockice.”

Čak i ako je malo vremena ostalo do starta LS?

“Jeste malo vremena, ali ranijih godina nijesmo imale ovakve provjere pred glavnu fazu LS da bi znali šta nam nedostaje. Ovako, već prvu utakmicu čekamo svjesne grešaka koje moramo da ispravimo i iz tog razloga moramo igrati bolje nego u Regionalnoj ligi.”

Bilo je puno promašaja, malih i velikih, zbog čega je to bilo tako?

“Svi promašuju. Mislim da ovaj segment nije presudan, koliko bolja igra u odbrani. Jer, ako primimo malo golova, promašaji će se zaboraviti.”

Srednji bek osjetljivo i važno mjesto, kako su ti djelovale Kinga i Pletikosić, a kako Neagu i Jauković koje su se do odmora posljednje utakmice smjenjivale na toj poziciji?

“Meni se dopala igra u napadu protiv Vardara. Posebno sam oduševljena igrom Matee Pletikosić iz drugog poluvremena sa Podravkom. Bila je odlična, mislim da je čeka svijetla budućnost, iako kažu da je preniska. Može biti odličan bek, jer je sa 18 godina pokazala stabilnost i Budućnost može da računa na nju. Kada su igrale Kris i Đina e to j e bila prava napadačka ekipa. Nije bilo tenzija, većinom su bekovi završavali akcije. Bila je potpuno drugačija igra od one kada smo na srednjem beku Kinga ili ja.”

Zbog čega?

“Zbog toga jer smo u toj situaciji da razigravamo. A vidno je bilo da su protiv Podravke svi bili napadački nastrojeni. Napadi su se brzo i lako završavali. Istina, igrali smo sa Podravkom i bilo je i za to mjesta, ali, ipak, ovo su utakmice gdje praktično igrači moraju da podižu formu.”

Kako si ti, kako teče oporavak i šta doktori kažu kada ćeš na teren?

“Želim što prije da se vratim, ali povreda je takva da ne smijem prije vremena. Opravak ide po planu, a povratak na teren? Ne znam tačno, klub misli da bih mogla za maj, za završni turnir da se spremim, ali ja mislim da ću u aprilu biti spremna.”

Nije lako gledati utakmicu sa tribina, zar ne?”

“Nije mi svejedno, pogotovo iz ove situacije u kojoj do sada nikad nijesam bila. Teško je…”

Send this to a friend