Rukomet

Minut povjerenja dvostruko je vratila

Ivana Godeč po dobrom će pamtiti posljednja tri mjeseca odlazeće godine. Izborila je poziciju prve pivotkinje u Budućnost Bemaxu i to po povratku sa dvogodišnjeg kaljenja u slovačkom klubu Juventa Mihalovce, a sa reprezentacijom, ova 21-godišnjakinja, osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Upravo je u Ljubljani protiv Francuske ostavila snažan utisak, a nagovijestila dobre stvari u triler meču glavne runde u trijumfu protiv Rumunije.

Mlada rukometašica sa 15 godina debitovala je za nacionalni tim, razvijala talenat u Slovačkoj, a potpunu afirmaciju doživjela u plavom dresu nastupajući u Ligi šampiona. Trener Bojana Popović joj vjeruje, a osim napadačkih vještina, sve više se iskazuje u odbrani.

– Na svakom treningu dajem sto odsto. Vjerujem da se rad i maksimalno davanje uvijek vrati na terenu. Išla sam polako, stepenik po stepenik, dobila šansu u Budućnosti i veliko povjerenje, a po povratku iz reprezentacije osjećam se baš dobro. Mislim da je poslije meča sa Mecom stigao dobar period – kazala je Godeč.

Sa ,,plavima“ gura zdravu priču. Kvalitetan rad u klubu i reprezentaciji donijeli su igračicama prolaz u narednu fazu elitnog takmičenja.

– Generalno, ovo je realan rezultat, postoji žal za još jednim bodom u remiju sa Rapidom. Uoči Lige šampiona ciljali smo bodove protiv hrvatskog i turskog predstavnika i to zbog naredne runde. Došle smo do pobjeda, a onda smo uspjele da osvojimo još tri boda. Nadam se da ćemo se i krajem sedmice radovati u novom meču sa Storhamarom.

Posljednji trijumf Budućnosti, nakon pauze od skoro 50 dana, je odjeknuo. ,,Plave“ su slavile golom protiv ekipe iz zemlje evropskog šampiona. Strah pred duel je bio objektivan zbog duže pauze i kratke pripreme od pet dana.

– Bilo je teško igrati protiv skandinavskog stila i igračica koje onako trče, a iz tranzicije daju lake golove. Pribojavali smo se iz razloga što smo se emotivno, nakon onakvog uspjeha sa reprezentacijom, ispraznile. Ali eto, došle smo do pobjede, a to je najvažnije. Izdramatizovale smo utakmicu jer smo im dozvolile da priđu i povedu nakon vođstva od 11:7. Griješile smo, trebale smo da stanemo u nekim momentima, odnosno ručnu da povučemo.

Mlada ekipa poput Budućnosti iskazala je mentalnu stabilnost kada je protivnik poveo sa dva gola razlike u 38. minutu.

– Nijesmo ušle u probleme jer smo vjerovale u odbranu, koja je i bila glavni adut. U prvom poluvremenu primile smo četiri gola iz njihovog pozicionog napada. Tokom pauze dogovorile smo se da ćemo još jače da igramo i da ćemo da im pokažemo koliko možemo. Milena Raičević je bila raspoložena, posebno u najbitnijim trenucima jer je dala golove kada nam je najviše trebalo.

Žestoke duele vodila je Godeč na crti. A koliko je stvarno bilo teško prihvatiti loptu, obezbijediti poziciju za šut…?

– Iskreno – teško, jer su Norvežanke fizički jake. Dosta lopti sam dobijala, a na kraju je sve dobro ispalo.

Mlada igračica je mišljenja da je njena ekipa mogla ubjedljivije da trijumfuje.

– Pobjeda je najbitnija, ali rezultat nije realan. Mislim da smo mogli većom razlikom da slavimo. Vjerujem da ćemo do kraja sedmice kroz treninge ispraviti neke stvari i u Norveškoj doći do novih bodova.

Đer dolazi u Podgoricu za dvije sedmice, nakon čega će uslijediti pauza. Pivotkinja ,,plavih“ raduje se duelu i očekuje punije tribine.

– Navijači su nam izuzetno važni. Vidjeli ste svi koliko su nam pomogli na Evropskom prvenstvu. Očekivali smo veću podršku, ali dočekala nas je poluprazna dvorana. Bili su roditelji, naša djeca iz kluba… Uh, baš je teško pričati o tim stvarima. Budućnost je ipak ime sa bogatim istorijom… Možda će se slika promijeniti kada dođe Đer – jasna je Godeč.

Otkad znam za rukomet znam za Tanju i Emu

Imala je Godeč priliku da na terenu i van njega provodi vrijeme sa Emom Ramusović i Tatjanom Brnović, dokazanim pivotkinjama sa dugim stažom. Savjeti i zajednički rad bili su bogatstvo za igračicu Budućnosti.

– Otkad znam za rukomet – znam sa Tanju i Emu. Konkretno u odbrani sam igrala pored Tanje i osjećala sam se sigurno. Ona daje sebe, odnosno život daje na terenu. Lijepo je bilo igrati sa njima – kazala je Godeč.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Radosav
Gost
Radosav

Svaka cast!

Send this to a friend