Rukomet

Mladi rukometaši kod kuće žele plasman u A diviziju

Branko Vujović

Dvorana sportskog kompleksa “Verde je spremna, naša juniorska rukometna reprezentacija takođe, pa operacija “plasman u A diviziju može da počne. Danas u Podgorici počinje B Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina, a na startu Crna Gora igra protiv Gruzije (19.30h).

Biće ovo sjajna prilika da se neka mlađa rukometna selekcija u muškoj konkurenciji plasira na veliko takmičenje. Jer,
podsjetimo u ženskoj konkurenciji naše djevojke su redovne na ovakvim turnirima.

Sistem takmičenja je takav da samo šampion ide u elitu, pa selekcij a Brana Božovića želi to mjesto. “Crveni su se u prethodna dva mjeseca okupljali i naporno radili, a posljednju fazu priprema odradili su u Nikšiću. Očekuje se da će predvodnik ove generacije biti supertalentovani Branko Vujović.

“Veoma kvalitetno smo radili na ovim završnim pripremama u Nikšiću i spremni smo za početak šampionata. Samim dobijanjem organizacije prvenstvo, kao cilj smo postavili borbu za prvo mjesto koje vodi u A diviziju. Učinićemo sve što je u našoj moći da cilj ostvarimo i obećavamo veliku borbu”, rekao je Božović.

Osim Gruzije i Crne Gore u grupi B su još Turska sa kojom naši rukometaši igraju u ponedjeljak i Slovačka (utorak) i Letonija (četvrtak).

“Daćemo sve od sebe i pokušati da izborimo plasman u A diviziju, što bi bio veliki uspjeh rekao je kapiten crnogorske selekcije Nikola Matović.

Send this to a friend