Rukomet Dobri rezultati

Mladi tim iz Pljevalja osvježenje na crnogorskoj sceni

Filijala Budućnosti ekipa Rudara za koji igraju rukometašice 2004/05. godište osvježenje je na prvoligaškoj rukometnoj sceni. Djevojke koje predvodi trener Ivan Terzić, sa pobjedama protiv Budućnosti II i Feniksa, potvrdile su dobar rad u pripremnom periodu.

“Sa ovom generacijom, kao i sa svakom generacijom Budućnosti, radi se planski i sistematski, tako da nema iznenađenja kada je u pitanju napredak djevojaka. To je samo odraz rada čitavog kluba”, jasan je Terzić.

Mlade rukometašice bore se jako i hrabro protiv protivnika, ali i kompletne složene situacije koju je izazvao virus.

“Ono što može da bude neizvjesnost, kada je u pitanju ova generacija, a i svaka druga u mlađim kategorijama, je situacija oko korona virusa. Svaku utakmicu dočekujemo kao veliki praznik i srećni smo što smo na terenu. U takvom raspoloženju čekamo sljedeću i svaku narednu utakmicu dok se situacija definitivno oko virusa ne sredi. Možda i takav plan nam omogućava da igramo rasterećeno i da vjerujemo u sebe i da se više radujemo utakmicama. I to se negdje vraća kroz kvalitet igre i rezultat. Što se tiče naših selekcija i konkretno ove selekcije, do sada su radile kvalitetno, ali sve to, ponoviću, ne zavisi samo od rada već i od drugih faktora na koje ne možemo uticati. Smatram da se ne treba okretati nazad, treba se boriti da budemo jači i bolji. Radujem se što se tako osjećamo i što djevojke na terenu tako izgledaju. Naravno, uočili smo neke djelove igre gdje moramo biti bolji i radićemo na tome.”

Rudar će nastupati u evropskom takmičenju – Čelendž kupu. Prvu utakmicu protiv Grude odigraće 15. novembra u gostima, revanš je u Podgorici 21. novembra.

“Tražićemo šansu. Gledao sam nekoliko utakmica, a naše djevojke Jovana Ilić i Teodora Petković nosioci su igre. Na krilima dobrih igara i odrađenog pripremnog perioda čekamo mečeve sa velikim samopouzdanjem. Utakmica ne bi imala smisao ako se svaka ekipa ne nada pobjedi, a mi se nadamo i spremamo se uvijek za to, nezavisno od protivnika i da li nas neko doživljava kao favorita ili autsajdera.”

Generaciju mladih igračica naredne godine u Podgorici očekuje šampionat Evrope. Crnogorke će voditi upravo Terzić.

“Ostaje žal za sezonom koja je kalendarom bila bogata kada su u pitanju utakmice. Preskočili smo Mediteransko prvenstvo, Otvoreno prvenstvo u Geteborgu i nekoliko jakih međunarodnih turnira. Kako sada stvari stoje može se lako desiti da ova generacija prvu zvaničnu utakmicu, kao reprezentacija, odigra na EP koje željno očekujemo.”

Za predstojeće takmičenje sva moguća snaga je upregnuta.

“Svaki segment u pripremi ove generacije jako je bitan. Segment rada, Savez, klubovi, treneri i novinari, bitni su za kvalitetnu pripremu u vanrednim okolnostima. Zaista, očekujem, a i dobijamo veliku podršku od Saveza, klubova i medija.”

Svaka utakmica u prvenstvu je blago za generaciju koju očekuje šampionat Evrope u Podgorici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rukometaš
Gost
Rukometaš

Nema greške za ovog covjeka.
Pa ljudi ova djeca imaju 14 i 15 godina!
Igraju prvu ligu već drugu godinu!!
Terza… samo naprijed!!!

ja sam
Gost
ja sam

Da je sreće da imamo više pedagoga i trenera u svakom sportu kao što je Ivan Terzić Čovjek koji je 24 h u rukometu i vodi računa o igračicama i na terenu i van njega Imao sam privilegiju da moje dijete bude dio njegovog tima unazad 5 godina Iako više nije pod njegovom komandom, itekako prati njen igrački razvoj, svjestan… Više »

Kultard
Gost
Kultard

Ovo je tim iz Pljevalja kolko su i Lejkersi iz Podgorice

Gadafi
Gost
Gadafi

Zasto ovaj klub nije u matičnom gradu Pljevljima? Kako bi bilo da Rk Sutjesku prebacu u Podgoricu da nema nikakve veze sa Niksicem ili npr bilo koji drugi klub iz Crne Gore? Sramota… Zgaziste Pljevlja u svakom smislu.

Send this to a friend